EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

El sector de l'energia solar, en auge des de l'eliminació de 'l'impost del sol'

La Cambra de Comerç de Reus organitza una jornada sobre l'autoconsum fotovoltaic | La baixada de preus de les instal·lacions i el desenvolupament de les bateries també han estimulat les inversions en plaques solars
El sector de l'energia solar es troba actualment en expansió | Cedida

 

La Cambra de Comerç de Reus ha acollit aquest dimarts al matí una jornada sobre l’autoconsum fotovoltaic que ha servit per analitzar la situació que viu en aquests moments aquest tipus d’energia. Segons els organitzadors, actualment el sector es troba en un «moment dolç després que el Consell de Ministres derogués el passat mes d’abril l’anomenat ‘impost al sol', creant un marc legislatiu molt favorable per a aquestes inversions». A l'acte hi ha pres part representants del sector, de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i d’entitats que financen aquesta mena d’inversions com BBVA i Rent Tech.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El president de l’ens cameral, Jordi Just, ha constatat durant la inauguració que «és un moment de doble oportunitat per a les empreses, perquè poden reduir la seva factura elèctrica i, al mateix temps, ser més sostenibles mediambientalment». Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha posat èmfasi en «l’aposta decidida del consistori en impulsar aquest tipus d’energia als edificis municipals perquè redueix els costos i disminueix l’emprenta mediambiental»

 

Imatge d'una casa amb plaques fotovoltaiques | Cedida

 

L'energia solar, un sector en expansió

Les empreses que fan instal·lacions viuen actualment un boom des que un Reial Decret el passat mes d’abril derogués el ‘peatge al sol’, que, segons Marc Segura, Coordinador de la Comissió de Sostenibilitat i Energia de la Cambra, era «més dissuasori que una altra cosa perquè no es va arribar a aplicar». A més, ha assenyalat que «s’hagi suprimit és molt positiu perquè era un gran fre».

 

Segura ha indicat que «jornades com aquesta són necessàries per fer pedagogia i acabar amb el fantasma de la inseguretat jurídica, ja que aquest cop això no té enrere: el marc regulador de l’energia fotovoltaica serà estable».

 

Per la seva banda, el coordinador de la Comissió d’Indústria, Gerard Pagès, ha assegurat que «el cost de les instal·lacions ha baixat molt i això significa amortitzacions més curtes». Pagès concreta que «depèn molt de l’envergadura de cada inversió i dels consums energètics però des que entren en funcionament l’estalvi en factura energètica és constant i la inversió es pot amortitzar en períodes inferiors a 5 anys».

 

De cara al futur, el desenvolupament de les bateries i la reducció dels seus preus són un altre estímul, ja que permetran emmagatzemar l’energia que no s’està consumint quan hi ha sol per utilitzar-la quan l’empresa o el particular la necessitin. 

 

Més notícies de la categoria Reus