La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, en una roda de premsa

Reus posa en marxa una campanya per optimitzar les factures de llum, gas i aigua

Enguany s’han atès 628 persones en el Punt d’Assessorament Energètic

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha començat una campanya, dirigida a les famílies, amb l’objectiu d’optimitzar les factures de llum, aigua i gas. Des de l’ens municipal s’ha detectat, a través de la gestió de la subvenció de pobresa energètica, que hi ha un marge gran d’actuació en aquest aspecte, ja que un 87% dels usuaris del Punt d’Assessorament Energètic (PAE) reben recomanacions en aquest sentit.

Promoure l’estalvi energètic i una millor contractació dels serveis

La campanya de l’Ajuntament de Reus té dos objectius per als veïns i veïnes de la ciutat. D’una banda, es tracta de promoure l’estalvi energètic a l’habitatge, per l’altra, facilitar una millor contractació d’aquests serveis energètics. 

El consistori ha fet 1.000 díptics amb consells sobre estalvi energètic per aplicar-los, a més de recordar que es pot rebre assessorament sobre les seves factures a través del PAE, demanant cita prèvia al web de l’Ajuntament o trucant al telèfon d’informació 010. A més dels díptics, també s’han fet 500 imants amb la taula explicativa de l’ús correcte de les tarifes de discriminació horària, que es reparteixen entre els usuaris del PAE. Aquests també reben airejadors i reductors de cabal de descàrrega de les cisternes del vàter. 

El PAE atén 628 persones 

El Punt d’Assessorament Energètic ha citat 802 persones, de les quals, 628 han estat ateses, el que significa un 78%. De totes aquestes, s’ha detectat que 548 han requerit recomanacions de canvi de tarifa o de potència, així com passar al mercat regulat o tramitar el bo social. 

Pel que fa a les auditories a domicili de gent gran, entre l’1 de gener fins al 30 de novembre d’enguany, se n’han fet un total de 25. Entre aquest desembre i el gener del 2020, se’n faran 25 més als domicilis de les famílies que van presentar la factura de la llum amb un import molt elevat o molt baix.

Una factura d'electricitat amb un llapis i una bombeta a sobre
El Punt d'Assessorament Energètic ha citat 802 persones a Reus | TarragonaDigital

Promoció del bo social

El desembre del 2018, la Regidoria de Benestar Social va trucar per telèfon a 446 famílies en situació de pobresa energètica que tenien dret al bo i avisar-los que el termini per renovar-lo acabava el 31 de desembre. Enguany, s’ha enviat un SMS a 247 famílies en situació de pobresa energètica que tenen concedit el Bo Tèrmic, però era necessari domiciliar la factura de la llum, per poder facilitar un número de compte on els puguin fer l’ingrés.

L’Ajuntament posa ajuts i recursos a l’abast de les famílies vulnerables

El consistori reusenc posa a l’abast de la ciutadania en l’àmbit de la pobresa energètica diversos ajuts i recursos. Fins a finals de novembre de 2019, hi ha 365 famílies bonificades d’aigua, amb un import de 69.835 euros. S’han fet 188 ajuts d’urgència, entre llum i gas, que pugen a 53.138 euros en 798 factures. Pel que fa a la subvenció de pobresa energètica, s’han fet un total de 371 sol·licituds, sumant 47.725 euros, mentre  subvencions d’aigua n’hi ha 615 aportant 67.520 euros.

Informen de 7.808 casos de vulnerabilitat

L’aplicació de la Llei 24/2015, del 29 de juliol, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus han rebut un total de 7.808 peticions per part de les empreses subministradores per informar de la vulnerabilitat dels seus clients. L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), per la seva part, ha sol·licitat 508 informes per les famílies, mentre que Serveis Socials ha realitzat 402 informes de Risc d’Exclusió Residencial (RER) favorables.

  


Comentaris
Pere
La regidora hauria de saber que estalviar aigua i llum NO SERVEIX DE RES, perquè el 60-70% de la factura SON IMPOSTOS. El que ha de fer la sinyora Regidora es anar a MADRIT - i reclamar que baixin els impostos - Un metre cúbic amunt o avall...o 10 Kwh no fan ni pujar ni baixar...això ho sap fins i tot el més tonto del poble.
Hulio
La senyora Vilella volia dir que ells donen assessorament per fer anar els fanalets, de rebaixar facture no sabe no contesta no sigui que als seus amigos els facin fora dels consells d'administració.