ÚLTIMA HORA

Els ERTO deixen sense feina ja a 48.352 persones a la demarcació de Tarragona

Música, vermut, Gegants i Correfoc enceten les Festes de Misericòrdia de Reus

El Correfoc Infantil, la Trobada de Gegants, el Vermulet i el Concurs de Masclet omplen el primer dissabte de programa
El ball de lluïment dels Gegants de Reus durant el matí de la Diada de Sant Pere. | Laia Solanellas

 

El primer cap de setmana de les Festes de Misericòrdia ja arriba carregat d'actes. Aquest divendres mateix, des del barri del Carrilet, els Nanos Xiquet i Xiqueta i el Campi repartiran el programa de festes en cotxes d'època, i a les set de la tarda, a la plaça d'Evarist Fàbregas hi haurà un concert d'homenatge a Paco de Lucía amb la Companyia Pedro Navarro en el marc de la vuitena edició del Guitarreus, el Festival Internacional de Guitarra.

 

 

Al vespre, dos actes tindran lloc a les nou. Un a la Prioral, el segon concert del Guitarreus, en aquest cas amb Les veus del monestir; a La Palma, la Mostra de Claqué d'Aquí portarà professionals i promeses d'aquesta modalitat de ball a l'escenari. Dissabte els actes principals començaran a les 10 del matí; mentre a la Casa Rull obrirà la XXV edició de l'Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a la plaça del Teatre donarà el tret de sortida la segona edició del Petit Reggus.

 

Imatge d'arxiu d'una actuació del Ball de Diables de Reus a la plaça de la Patacada | Jordi Olària Gras

 

Un dissabte per no avorrir-se

A les dotze del migdia, el Ball de Cercolets organitza la segona edició del Vermulet, i mitja hora més tard, a l'antiga fàbrica de Vermuts Rofes es durà a terme una visita teatralitzada de l'espai. A les cinc de la tarda hi haurà la plantada dels elements que participen en la Trobada de Gegants, que començarà la cercavila a dos quarts de sis. A les sis de la tarda, a la plaça del Prim, el Col·lectiu del Masclet, a través dels establiments participants oferirà el Concurs de Masclet.

 

La tarda acabarà amb la plantada, a la plaça de la Patacada, dels elements participants en l'A Reus, Correfoc Infantil!, que començarà a les nou del vespre. A la mateixa hora, però al Teatre Bartrina, la Nit de Claqué portarà Moments Camut sobre l'escenari. El diumenge començarà l'activitat de festes amb un vermut familiar a la plaça del Doctor Francesc Tosquelles, davant del Parc de Sant Jordi.

 

A les sis de la tarda al Centre d'Art Cal Massó, Bärhof Ensemble, nascuda a partir de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, oferirà el concert 'La primera il·lusió'. A dos quarts de set, la Banda de Sant Pere Apòstol començarà la seva cercavila, i a les vuit del vespre, a la Prioral de Sant Pere, Miquel González oferirà un concert d'orgue acompanyat del trompetista Helio García.

 

El Concurs de Masclet torna un any més a la plaça del Prim. | Laia Solanellas.

 

El programa complet d'aquest cap de setmana

Divendres 13

18.00 h, des del barri del Carrilet, repartiment del programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. El Xiquet i la Xiqueta, acompanyats pel Campi, viatjaran en cotxes d’època fins a la plaça del Mercadal tot repartint el programa de festes.

 

19.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Guitarreus, VIII Festival Internacional de Guitarra. Concert Homenatge a Paco de Lucía amb la Companyia Pedro Navarro. Pedro Navarro i Lluís Castany (guitarres) i la participació de la bailaora Meritxell Pubill.

 

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció de Visages villages (Cares i llocs),

d’Agnès Varda i Jean René. França, 2017. VOS. 94 min. Preu: 5 €, socis del Centre de Lectura 2 €.

 

21.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Guitarreus, VIII Festival Internacional de Guitarra. Concert Les veus del monestir, amb Cordam Et Vocalis (Helena Botella, veu; Dimitry Dolganov, cello i Jordi Gironès, tiorba).

 

21.00 h, a LA PALMA, Mostra de Claqué d'Aquí. Professionals del claqué i altres promeses que encara estan en formació ompliran l’escenari amb aquesta modalitat de ball.

 

Dissabte 14

LA TROBADA DE GEGANTS I A REUS, CORREFOC INFANTIL!

8.30 h, al CONCESSIONARI SEAT BAYCAR SAU (carrer de Recasens i Mercadé 61, Polígon AgroReus), XXVI Concentració Nacional de Seat 600 i Clàssics. A les 9.00 h, sortida de la ruta que recorrerà el Baix Camp, la Ribera d’Ebre, el Matarranya i la Terra Alta.

 

10.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, obertura de la XXV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

 

De 10.00 a 17.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, segona edició del Petit Reggus. Activitats infantils, contacontes, selecció musical per a petits i grans amb el soundsystem de Dr. Dubweiser i l’actuació de la Companyia BaBaBoom.

 

12.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, Vermulet, II Vermut del Ball de Cercolets, amb taller de cèrcols i les actuacions de PD Barbi i MDLA. Amb la col·laboració de la xaranga Pujats de To i el Bou de Reus.

 

12.00 h, al REFUGI ANTIAERI DE LA PATACADA, visita guiada. Imprescindible reserva prèvia al 977 010 660, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Preu: 3 €.

 

12.30 h, a l’ANTIGA FÀBRICA DE VERMUTS ROFES, vermut cultural i visita teatralitzada. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Més informació al 977 327 362.

 

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, plantada de la XX Trobada de Gegants. Amb la participació de la mulassa de Mataró i els gegants de Moià, Sant Boi de Llobregat, la Fal·lera Gironina, Passeig Torroja de Tarragona, l’Argentera, Martorelles, Sant Joan de Vilatorrada, Badalona, Carnaval de Solsona, el Prat de Llobregat, Bergara (Euskadi) i la Mulassa i els gegants de Reus.

 

17.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila de la XX Trobada de Gegants. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrers del Fossar Vell, de les Peixateries Velles, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindran lloc les ballades de lluïment.

 

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsai a càrrec del professor Josep M. Martínez.

 

18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, inauguració oficial de la XXV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a càrrec de les autoritats municipals.

 

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, XVI Concurs de Masclet i Fira de Degustació amb els establiments col·laboradors del Masclet. Per votació popular es triarà el millor Masclet entre tots els participants. Col·labora: Vermuts Miró.

 

19.00 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, plantada de les bèsties participants a l’A Reus, Correfoc Infantil!

 

20.30 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, sopar i música amb motiu del 5è aniversari de Mandríl·lia.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Nit de Claqué amb Moments Camut, un espectacle dinàmic i divertit, on el públic gaudirà de la màgia del sand dance, la música en directe i la potència del claqué, convertint-se, per moments, en el protagonista amb la seva participació.

 

21.00 h,  des  de  la  PLAÇA  DE  LA  PATACADA,  A  Reus,  Correfoc  Infantil!,  amb  la  participació  del   Ball de Diables Els Set Pecats Capitals Infantils de la Pobla de Mafumet, el Ball de Diables de Vila-seca Infantil, els Diables Infantils La Vella de Gràcia, el Ball de Diables Infantil de la Ràpita, el Drac petit de Granollers, el Cabrot petit del Vendrell i la Farnaqueta de Cambrils i, de Reus: el Ball de Diables infantil, el Drac petit i la Cabra petita. Recorregut: plaça de la Patacada, carrer de Sant Llorenç, plaça de Prim, carrer del Vidre, plaça dels Argenters, carrers de Donotea i d’Aleus, plaça de la Farinera, carrer de Martí Napolità, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya, raval del Pallol i plaça de la Puríssima Sang.

 

21.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, lectura poètica La poesia fa la revolució, amb Adelaida Amigó, Íngrid Braña, Alba Closa, Antònia Farré, Josep Maria García, Marc Mestre i Rosa Prieto. Direcció i dramatúrgia de Francesc Cerro-Ferran. Preu: 9 €, Carnet Jove de l’Ajuntament de Reus 8 €, soci de l’entitat 6 €.

 

Diumenge 15

9.30 h, des del PASSEIG DE LA BOCA DE LA MINA, davant de l’Escola Mowgli, caminada popular, dins el cicle de caminades populars. Més informació i inscripcions a www.reusesport.cat.

 

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai adreçats a afeccionats.

 

12.00 h, a la PLAÇA DEL DOCTOR FRANCESC TOSQUELLES, vermut familiar. Organitza: Déu N’hi Do Parc.

 

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de formació i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Francesc Giner.

 

18.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, La primera il·lusió, concert amb Bärhof Ensemble, formació cambrística de 9 músics nascuda a partir de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Organitza: Centre d’Art Cal Massó.

 

18.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila de la Banda de Sant Pere Apòstol. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrers de les Peixateries Velles, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna i plaça de Prim.

 

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Fuita, de Jordi Galceran, a càrrec de la companyia de teatre de Móra d’Ebre. Preu: 9 €, Carnet Jove de l’Ajuntament de Reus 8 €, soci de l’entitat 6 €.

 

20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert d’orgue de Miquel González, organista, i Helio Garcia, trompeta.

Més notícies de la categoria Reus