Daniel Recasens i Marc Micheo a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

El circ s'estendrà a Reus durant tot l'any amb un espectacle mensual a La Palma

Amb el nom de Circ Llunar, el cicle vol donar visibilitat i suport a les companyies locals

La Palma es convertirà en l'escenari del circ a Reus durant tot l'any, no només durant el Trapezi. Enguany la Fira del Circ de Catalunya celebra 25 anys d'història i, coincidint amb aquesta efemèride, s'ha presentat una nova programació de circ que cobrirà tot l'any. Un diumenge cada mes, coincidint amb la lluna plena, la Palma de Reus es convertirà en un espai de circ a l'aire lliure de la mà del Circ de les Musaranyes.

L'aforament s'anirà adaptant a les restriccions i les entrades valdran entre tres i cinc euros. L'objectiu és oferir programació tot l'any i donar suport a les companyies afectades per la crisi de la Covid-19. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha afirmat que «volem que la ciutat visqui la cultura tot l’any i és per això que presentem aquesta nova proposta, que, a més, ens assegurarà no només cultura i no només programació tots els mesos de l’any, sinó també circ».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Marc Micheo, director artístic i coordinador de la programació, ha explicat que per vestir-la s'han prioritzat les companyies locals, i després s'ha obert a projectes d'arreu de Catalunya. S'ha hagut d'acabar fent procés de selecció arran de la quantitat de companyies que havien sol·licitat participar d'aquest Circ Llunar.

Durant els mesos d'hivern i primavera es programarà a la una del migdia, per combinar-ho amb el vermut, tal com ha exposat Micheo. Els espectacles dels mesos d'estiu —exceptuant l'aturada de l'agost— es faran a les set de la tarda, precisament per evitar les hores amb més bat de sol, i als mesos d'entretemps s'avançaran a les cinc de la tarda.

Aquest dilluns s'ha presentat la programació per aquest 2021, que és la següent:

- 11 d'abril a la una del migdia: Companyia La Trenacirc.

- 2 de maig a les cinc de la tarda: El circ dels Jocs.

- 13 de juny a les set del vespre: Col·lectiu el Tingaldo.

- 11 de juliol a les set del vespre: Gran Grabini.

- 12 de setembre a les set del vespre: Struc.

- 17 d'octubre a les cinc de la tarda: Cris Oller.

- 7 de novembre a la una del migdia: Spukniks Cia.

- 5 de desembre a la una del migdia: Boris Ribas Circ Los.