La guerra interna a Ciutadans pel cas de Reus s'escalfa

La direcció del partit ha imposat una junta gestora cessant, de facto, la direcció local | L'executiva local ho veu un càstig per la roda de premsa de dilluns
Imatge d'arxiu del grup municipal de Ciutadans Reus | Miguel Cabrerizo

 

El conflicte intern a Ciutadans arran de la destitució imposada de qui havia de ser el cap de llista, Juan Carlos Sánchez, segueix escalant. L'encara portaveu municipal de la formació va explicar, aquest dilluns, que l'equip de Carlos Carrizosa li havia «tallat el cap» per haver denunciat internament les possibles irregularitats d'un alt càrrec del partit. La reacció del partit ha estat, segons informa l'executiva local, imposar una junta gestora per deixar l'agrupació local en mans dels càrrecs de la demarcació de Tarragona.

José Maria Álvarez, coordinador de Cs Reus | TarragonaDigital

Cs imposa una junta gestora a l'agrupació del partit a Reus

La junta executiva de l'agrupació local de Ciutadans a Reus, és a dir, la direcció local del partit, ha emès un comunicat en el qual evidencien la guerra oberta que hi ha amb la jerarquia superior de la formació taronja. La direcció general del partit no només ha escapçat el cap de llista que ells mateixos havien confirmat, sinó que ara han decidit acabar amb l'actual agrupació local del partit a Reus.

La secretaria d'organització del partit, seguint ordres del comitè executiu, ha imposat una junta gestora. Això implica cessar, de facto, la direcció local del partit a Reus. En el comunicat fet públic, aquesta executiva local afirma que se'ls justifica la decisió «per la necessitat estratègica de reactivar l'activitat de l'Agrupació del municipi de Reus». La justificació «ha sorprès totalment» a la junta local, que considera que «no ha fet cap manifestació ni ha dut a terme cap actuació especial que hagin pogut perjudicar l'activitat habitual de la mateixa». De fet, afirmen que l'activitat continua sent «la mateixa de sempre, amb la previsió de carpes informatives, reunions amb afiliats, etc.».

Juan Carlos Sánchez, portaveu de Cs Reus, durant la roda de premsa de dilluns   | Jordi Olària Gras

 

Una represàlia per l'aparició pública de dilluns

«Considerem que aquesta imposició d’una junta gestora només ve motivada per l’aparició d’ahir dilluns en roda de premsa del portaveu del grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, amb la qual l’agrupació i la seva executiva no han tingut res a veure», reblen en el comunicat. El cas és que, com a altres formacions polítiques, els càrrecs electes, com els de regidors o portaveus, no tenen per què coincidir amb els càrrecs directius de l'àmbit local del partit. Pel que fa a Cs, Juan Carlos Sánchez és regidor, portaveu i enllaç entre l'agrupació local i el grup municipal, però no té cap càrrec a l'executiva local.

Es refereixen a la roda de premsa que el portaveu municipal de Cs va convocar per explicar que, tot i haver estat ratificat com a cap de llista, la mateixa direcció que l'havia confirmat el va destituir dies després. Tot plegat, afirmava, per haver denunciat internament tal com estableixen els estatuts, que «una persona important de Cs Catalunya amagaria irregularitats».

L'executiva local de Cs no considera just aquest nomenament, i el comunicat acaba afirmant que «estudiarem les accions a emprendre, entre elles la possibilitat d'acudir a la comissió de garanties per sol·licitar el restabliment» d'aquesta executiva que, sentencien, «havia estat elegida democràticament pels seus afiliats».

L'estructura de Tarragona assumeix el control del partit a Reus

Aquesta junta gestora que, a partir d'ara, dirigirà l'agrupació local de Reus està formada per l'estructura organitzativa de l'àmbit de la demarcació de Tarragona. En concret, per Fernando Pecino, secretari d'organització provincial de Cs a Tarragona; Carme Margalef, coordinadora d'organització del comitè territorial de Cs a la zona de Tarragona sud; i Pascual Roche, secretari de grups institucionals de Cs a la demarcació de Tarragona.

"DRAMÀTIC: «Les famílies no aguanten més» 5 dies sense llum per culpa dels ocupes a Reus" "Junts per Reus anuncia la número 2 de la seva llista per les municipals"