Imatge de la presentació de les accions dels comerços de Reus per ajudar la Riuada solidària al Francolí

El comerç de Reus recaptarà fons per ajudar els damnificats dels aiguats de l'Espluga de Francolí i Montblanc

Els comerços destinaran part de la venda d’alguns dels seus productes a la causa i s’organitzarà un mercat solidari a la plaça del Mercadal

Les diferents associacions comercials de Reus han preparat tot un conjunt d’accions solidàries per tal de recollir fons i destinar-los a les poblacions de l’Espluga de Francolí i Montblanc, greument afectades pel desbordament del riu Francolí a causa de les pluges del passat dia 22 d’octubre. Les activitats s’iniciaran aquest dimarts 19 de novembre i s’allargaran fins al dia 29 de novembre i compten amb el suport de l’Ajuntament de Reus a través de la regidoria d’Empresa i Ocupació.

El total de fons que es recaptin durant aquestes dues setmanes seran lliurats a la plataforma Riuada solidària al Francolí, una iniciativa que neix de la resposta ciutadana per ajudar econòmicament els damnificats per la riuada del riu Francolí amb l’objectiu de servir d’empenta per revifar els negocis locals i refer les parts afectades. Les associacions i organitzacions que participen directament a la campanya solidària són la Unió de Botiguers, El Tomb de Reus, Comerç Solidari, el Passeig Comercial El Pallol, La Fira Centre Comercial, l’Eix Comercial Prim-Passeig i els Mercats de Reus. 

Els comerços destinaran part de la venda d’alguns dels seus productes a la causa

Les accions que s’han preparat són tres: el producte solidari, la guardiola solidària i el mercat solidari. El primer consisteix que els comerços que hi vulguin participar podran escollir un producte del seu establiment, que serà el producte solidari. Per la venda d’aquest producte, el comerç destinarà una quantitat a la causa.

Per una altra banda, la regidoria d’Empresa i Ocupació posarà a disposició dels comerços que s’hi vulguin adherir unes guardioles solidàries i les repartirà a través de casa associació comercial. Les guardioles serviran per recollir diners tant els que destini el mateix comerç com els que pugui recollir d’aportacions voluntàries dels seus clients.

El Pont Vell de Montblanc, un mes després dels aiguats.
El Pont Vell de Montblanc, un mes després dels aiguats. | Júlia Giribets

Finalment, el dissabte 23 de novembre a la plaça del Mercadal, des de les 17.00h i fins a les 20.00 hores tindrà lloc el Mercat solidari. Cada comerç que hi vulgui participar podrà aportar un producte o més d’un per vendre a un preu simbòlic. Els imports que es recaptin de la venda se sumaran també als fons recaptats.

Per tal de donar visibilitat a totes aquestes accions i que la població les identifiqui amb la campanya Riuada solidària al Francolí s’ha elaborat una imatge conjunta que acompanyarà els cartells als comerços que s’hi adhereixin i també a les guardioles. A més, i amb l’objectiu que els vianants coneguin la iniciativa solidària es distribuiran en quatre punts diferents de la ciutat -plaça Evarist Fàbregas, plaça de Prim, plaça del Mercadal i carrer Sant Joan- uns panells amb imatges dels aiguats ocorreguts el mes d’octubre passat i de les afectacions als carrers, ponts i espais inundats.