ATENCIÓ

Un error tècnic podria deixar milers d'afectats per ERTOs sense atur

INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Conflicte intern a Ciutadans pels primers llocs de la llista de Reus

Les jerarquies de Reus i Barcelona mantindrien una disputa per elaborar la butlleta electoral
Imatge d'arxiu d'una roda de premsa de Ciutadans Reus | Jordi Olària

 

Moments convulsos a Ciutadans Reus i la direcció catalana del partit quan falten dos mesos i mig per la campanya electoral municipal. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la formació taronja estaria enmig de dificultats per configurar la llista electoral a Reus, amb la qual ha de concórrer a les pròximes eleccions municipals.

 

Segons han explicat fonts del partit a aquest mitjà, en aquests moments cap dels quatre regidors actuals tindria garantida la continuïtat a les llistes electorals que s’estan preparant a Reus i que han enfrontat la direcció local reusenca amb la direcció catalana, que és qui en última instància està validant les candidatures locals de les ciutats importants.

 

En aquest sentit són coneguts entre els cercles polítics locals els dubtes que l’actual portaveu i número 1 de Ciutadans a Reus, Juan Carlos Sánchez, té sobre la decisió de repetir un segon mandat al capdavant de la formació taronja a la ciutat. Membre de Ciutadans des de fa més de dotze anys, sempre ha compaginat la seva dedicació a la política amb la seva activitat empresarial i després de quatre anys com a regidor —gràcies als bons resultats que Ciutadans va treure als comicis de 2015— hauria manifestat en nombroses ocasions la seva voluntat de passar el relleu i deixar la primera línia política.

 

El grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària Gras

 

Ball de noms per part de l’equip de Carlos Carrizosa

Després d’uns mesos d’incertesa al respecte i davant les dificultats per trobar un relleu a Sánchez que satisfés a la vegada les expectatives a l'àmbit local i de la direcció autonòmica del partit —Reus és una de les places fortes catalanes on Ciutadans espera i preveu obtenir uns bons resultats—, Sánchez hauria accedit a encapçalar una llista que no inclouria almenys dos dels actuals regidors en posicions de sortida però sí «altres noms força coneguts a l'àmbit local, tant entre els cercles polítics com del moviment veïnal i associatiu, que s’han apropat a Ciutadans amb ganes de participar del nostre projecte», segons apunten membres del partit.

 

No obstant això, aquestes últimes setmanes, la direcció autonòmica del partit, amb Carlos Carrizosa a la sala de màquines preelectoral, hauria invalidat diversos noms d’aquesta llista reusenca proposant canvis notables en els llocs de sortida. Això hauria provocat un fort malestar a la federació local i en aquests moments, tot plegat es troba enmig d’un enfrontament soterrat per refermar posicions sense fer gaire soroll i en un tens compàs d’espera que s’estaria allargant més del compte després de la convocatòria d’eleccions generals.

 

Entrades i sortides de la capçalera de la llista

Oficialment ningú vol fer declaracions, i des de Reus es remeten a les dinàmiques internes del partit per ajornar un anunci oficial. Juan Carlos Sánchez no confirma ni desmenteix si serà ell el cap de llista i amb qui vol comptar al seu equip en cas que repeteixi, encara que això suposi mantenir el pols a la direcció autonòmica fins a l’últim moment. Tampoc parlen obertament els altres membres del grup municipal: ni Damián Morales, ni Guillermo Figueras, ni Pepa Labrador, històrica membre fundacional de Ciutadans a la demarcació de Tarragona i que sembla també força segur que no repetirà als llocs de sortida de les llistes. Tampoc repetiria Damián Morales, que fa temps que no figura a les travesses pel fet que fa temps que no viu a la ciutat i està molt desvinculat del dia a dia de l’actualitat reusenca.

 

Els contactes i oferiments per entrar a les llistes per part de Ciutadans s’han intensificat aquestes darreres setmanes perquè el temps es va esgotant i la plaça reusenca «necessita un bon equip per obtenir un gran resultat», segons les fonts consultades. Un dels noms que sona amb força és Raquel Tamar García, actual assessora del grup municipal de Ciutadans a Reus. Compta amb càrrecs orgànics com el de secretària provincial de comunicació de Cs a Tarragona i el de coordinadora de relacions institucionals de Cs a Tarragona Sud. Fonts de la formació apunten que no és casual que compti amb aquestes funcions. De fet, membres d'altres partits de l'Ajuntament de Reus consideren que «està molt preparada i formada, és un actiu important per al partit»; en alguns dels despatxos de l'Ajuntament de Reus es dona per fet que ocuparà llocs importants a la pròxima llista electoral.

 

Vox i Partit Popular, les altres peces de l’unionisme

Les presses de Ciutadans per tancar equip electoral venen acompanyades de l’aclaparadora irrupció de Vox al panorama polític, també a la capital del Baix Camp on ja ha anunciat que volen presentar candidatura, tal com explicava fa pocs dies a TarragonaDigital el responsable de comunicació provincial, el reusenc Jordi Ferré.

 

Pel que fa al Partit Popular, fonts properes al cap de llista i regidor des de fa ja setze anys, Sebastià Domènech, també tenen clar que aquestes eleccions el vot unionista estarà molt dividit entre Ciutadans, Vox – si s’acaba presentant – i ells mateixos.

 

No obstant això i sota el lema ‘Reus, el que importa’, Domènech ha explicat que «volen centrar-se en la ciutat i en els problemes dels veïns de Reus» .  Segons ha pogut saber TarragonaDigital, els populars també tindrien, en aquests moments, força dificultats per sumar noms de pes a la llista electoral encapçalada pel tándem Sebastià Domènech-Dolors Compte i el nerviosisme davant la fuga de vots que pot suposar per a ells la consolidació de Ciutadans a la ciutat i la irrupció de VOX s’ha instal·lat ja de forma permanent a la junta local dels populars reusencs.

Més notícies de la categoria Reus