GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Consell Municipal d'Infants a Reus presentarà les seves propostes sobre els drets de la infància

Les propostes es presentaran aquest dimarts, 7 de maig, al saló de plens de l'Ajuntament de Reus a les 10.00 hores
Imatge d'una edició anterior del Consell Municipal d'Infants | Cedida
 

En aquesta ocasió, el Consell Municipal d'Infants presentarà aquest dimarts, 7 de maig, a les 10.00 hores al saló de plens de l'Ajuntament de Reus les propostes que han elaborat sobre les polítiques orientades a promoure els drets de la infància. A través d'una cinquantena de representants de 22 centre educatius de la ciutat, el Consell Municipal d'Infants farà arribar a la corporació municipal les propostes en les quals han estat treballant durant el curs 2018-2019 per tal que l'Ajuntament les pugui aplicar en un futur. 

 

El programa Infants Ciutadans està coordinat per la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística i, com cada any, es desenvolupa entre alumnes de 5è de primària. Durant el curs, els alumnes treballen en aquest programa i reflexionen sobre com es pot millorar la ciutat a partir d'una temàtica concreta i on es pot potenciar la participació, la convivència i la cohesió, posteriorment, els alumnes extreuen propostes de millora que són elevades al Ple de l'Ajuntament de Reus i al Govern municipal. 

 

Els drets dels infants és la temàtica d'enguany

En aquesta ocasió són 22 els centre escolars que participen en el programa Infants Ciutadans. Cada escola escull a dos o tres representants —segons les classes per nivell— de manera que, un total de 50 nens i nenes formen part de la comissió de treball i, seguint el calendari establert, posen en comú les propostes elaborades durant el curs per tal de redactar-ne un text final. 

 

Els drets de la infància és la temàtica escollida per aquesta edició d'Infants Ciutadans i, és per aquest motiu, que la Regidoria de Benestar Social hi col·labora activament, ja que aquesta regidoria ha sigut l'encarregada de liderar el procés d'adhesió de la ciutat de Reus com a municipi aliat al programa 'Ciutats amigues de la infància'. El projecte s'inicia a les aules on es desenvolupen diferents tallers en els quals els alumnes participen. Més tard, els diferents representants de cada escola integren el Consell Municipal d'Infants i s'encarreguen de preparar les propostes que es presentaran al ple de l'Ajuntament. 

 

Aquest any, els centres reusencs que participen en el programa Infants Ciutadans són Dr. Alberich i Casas, Cèlia Artiga, Collège Français Internacional Marguerite Yourcenar, Eduard Toda, Els Ganxets, General Prim, Isabel Besora, Joan Rebull, La Salle, Maria Cortina, Marià Fortuny, Maria Rosa Molas, Misericòrdia, Montsant, Mowgli, Prat de la Riba, Puigcerver, Rosa Sensat, Rubió i Ors, Sant Josep, Sant Pau i Teresa Miquel i Pàmies.