Imatge de l'Oficina de l'Habitatgede Reus

Reus constitueix el Consell Municipal de l’Habitatge per fer front a la necessitat d'habitatge de la ciutat

El Consell està format per representants de diferents entitats socials | Es volen garantir preus de lloguer assequibles i fer front a les ocupacions il·legals

Reus constitueix el Consell Municipal de l’Habitatge, l'òrgan creat per impulsar accions cap a un dret efectiu de l'habitatge per part de la ciutadania. Ahir, dimarts 24 de novembre, va celebrar la seva primera reunió on es van debatre diferents propostes sobre la política municipal d'habitatge. El Consell està integrat per representants de participació de la ciutadania, entitats i col·lectius, agents econòmics i socials, i representants de l’Ajuntament.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els objectius principals són els de crear un espai de debat i opinió sobre l'habitatge, «fomentant el consens en les polítiques municipals; formular propostes en matèria d’habitatge a la ciutat; i servir de fòrum on el govern municipal faciliti informació sobre la seva acció en matèria d’habitatge, i fer-ne el seguiment», segons es detalla des de l'Ajuntament de Reus.

Estudiar les necessitats d'habitatge i afrontar les ocupacions

Durant la reunió d'ahir, presidida per la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, es van constituir els grups de treball, que debatran quines són les necessitats reals d'habitatge a Reus, on es localitzen aquestes necessitats i quines polítiques es poden aplicar per fer front a la problemàtica.

Al seu torn, la vicepresidenta del Consell i regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, ha apuntat les línies de treball de la regidoria, que se centraran a fomentar l'accés a l'habitatge de lloguer a preus assequibles i implementant mesures per evitar la pèrdua de l'habitatge.

Finalment, el Consell s'ha compromès a fer front a les ocupacions il·legals d'immobles, creant dues línies de treball. Primerament, l'actualització del protocol d'actuació per evitar les ocupacions il·legals, així com planificar mesures per garantir les bones relacions veïnals i la convivència. La segona línia de treball consisteix en l'elaboració d'una base de dades d'habitatges ocupats de manera il·legal a Reus.


Comentaris