Creix un 14% el nombre de turistes a Reus durant els mesos de juny i juliol

L'augment de visites als diferents monuments i museus de la ciutat ha confirmat l'èxit de la campanya de diversificació turística promoguda a través de la polsera 'Visit Reus'
Imatge de la polsera 'Visit Reus' | Carla Bergadà

 

Durant els mesos de juny i juliol un 14% més de turistes, respecte a l’any passat, han visitat l’oferta turística patrimonial de la ciutat. En el primer estiu sencer en què està disponible la polsera turística ‘Visit Reus’, la possibilitat que aquesta ofereix de gaudir amb una mateixa entrada del Gaudí Centre, l’Institut Pere Mata, la Casa Navàs, el Campanar de la prioral de Sant Pere i els museus, ha confirmat l’èxit de la campanya de diversificació turística oferida des del consistori.

L'augment de turistes a la ciutat coincideix amb una nova campanya llençada per l’Agència Reus Promoció que vol accentuar encara més el creixement en nombre de turistes a la ciutat, a més de fer créixer les pernoctacions i millorar la qualitat de les visites i l’atenció als visitants.

Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat afirmava que en aquest sentit «per aquesta campanya s'han ampliat els punts d'informació al visitant, la presència de material promocional a les oficines de turisme de la Costa Daurada i als allotjaments turístics, s'ha millorat el producte turístic.»

El Gaudí Centre el més visitat de la ciutat

Tot i l’ampliació de l’oferta turística que ha suposat la implantació de la polsera, el Gaudí Centre es manté com l’espai que més visitants rep a la ciutat. Entre els mesos de juny i juliol, 11.315 persones han passat pel centre d’interpretació de l’arquitecte reusenc, xifra que suposa un lleuger descens respecte a l’any 2017.

Gaudí Centre Reus | Miguel Cabrerizo

 

Un dels motius del descens de visitants, ha sigut l’oberta al públic del Campanar de l’església Prioral de Sant Pere. La visita a la torre s’ha mostrat com un gran atractiu per als turistes, doncs, fins a 2.246 persones hi han passat per tal gaudir d'una de les millors vistes de la capital del Baix Camp. 

Fort increment de turistes a la Casa Navàs i al Pere Mata

Els altres dos edificis més destacats als que es pot accedir gràcies a la polsera han vist també com augmentava espectacularment el nombre de visites rebudes. L'ampliació de l'horari a la Casa Navàs, 3 hores al matí i la tarda de dilluns a dissabte i 3 hores al matí de diumenge, ha suposat un increment d'un 227% del nombre de visitants. En els dos últims mesos, 2.246 persones s'han interessat a conèixer l'edifici. 

A l'institut Pere Mata, el percentatge d'augment ha sigut d'un 54% respecte als mesos de juny i juliol de 2017. 1.141 turistes, tant catalans com de la resta de l'estat o estrangers, s'han apropat a visitar l'hospital modernista de la ciutat. 

Més de la meitat de visitants a Reus de fora de l’estat

La creació de la polsera 'Visit Reus' està sent una plataforma perquè visitants d'arreu del món s'interessin per l'oferta turística i patrimonial de Reus. De les dades totals de visitants, el 53% ja procedeix de fora de l'Estat, principalment de Rússia, França, el Regne Unit o els Països Baixos, mentre que la resta correspon a un 21% de visitants catalans, un 22% de la resta de l'Estat i un 3% d'usuaris veïns de la ciutat. 

Per tal que la presència de turistes a la ciutat continuï augmentant, s'ha creat una aplicació mòbil que complementa l'oferta de la polsera amb promocions a diferents botigues i restaurants de la ciutat del Mercat Central, a més descomptes a les activitats de la Ruta del Vermut o de la Ruta del Modernisme.

"El pàrquing de la Llibertat torna a funcionar a plena capacitat" "REUS: Posen més de 300 multes per orinar i defecar al carrer"