CUP vs CUP: fer alcalde Pellicer o Martin

Els anticapitalistes reusencs decideixen aquest cap de setmana la seva posició vers els possibles pactes de govern que hi ha sobre la taula a la ciutat.
Mariona Quadrada i el futur grup municipal de la CUP de Reus han exposat la seva proposta | Jordi Olària Gras

 

 
Les trobades que la CUP Reus està fent aquest cap de setmana serveixen per seguir debatent l'estratègia de pactes post electorals a la capital del Baix Camp i on la formació liderada per Marta Llorens té un paper important. Essencialment el debat se centra en la possibilitat  que els anticapitalistes sumin amb Esquerra però també amb un tercer soci amb qui la CUP sempre s'ha mostrat molt crítica, el PSC.
 
 
Els únics socis que sumarien majoria amb la CUP i Esquerra són  dos: el PSC, liderat per Andreu Martín, i JuntsxReus, encapçalat per l'actual alcalde Carles Pellicer. És dóna el cas però, que la CUP sempre s'ha mostrat fins ara molt crítica tant amb uns com amb els altres. Amb el PSC, pel 155 i amb el PDeCAT per representar una dreta amb la qual la CUP sempre s'ha sentit profundament incòmoda. I ambdós partits han sigut també l'objectiu de l'acció judicial que la CUP ha portat a terme aquests vuit anys en el marc del cas INNOVA i les seves derivades, la quals han portat fins i tot a la detenció i acusació de regidors dels dos partits amb qui els cupaires podrien ara pactar.
 
 
Això posa la CUP en una posició complicada, doncs la decisió que acabin prenent, sigui la que sigui, pot anar fàcilment contra els principis de la formació independentista que, a més, ja ha dit públicament que de cap manera farien alcalde a Carles Pellicer ni permetrien un govern amb presència del PSC.
 

Tweets esborrats

El mateix número 2 de la formació, Edgar Fernàndez, és mostrava molt contundent a Twitter la setmana passada, al asseverar que la CUP només plantejava un pacte amb ERC però, en cap cas, pactarien amb el PSC perquè havien firmat el compromís de l'ANC anti pactes amb els partits del 155.
 
La sorpresa però ha arribat aquest dissabte, emmig dels debats amb el teixit associatiu de la ciutat que estan portant a terme,  quan Fernandez ha esborrat dos tweets que feien referència a la impossibilitat de pactar amb el PSC per part dels anticapitalistes. 
 
 
Tweet fet per Èdgar Fernández i esborrat posteriorment | TarragonaDigital

 

 

Alcaldia per a JUNTS o PSC

Tot i el possible viratge que faci la CUP, el que és clar és que tant JuntsxReus com el PSC han posat com a condició bàsica l'assoliment de l'alcaldia de Reus, fet que encara dificulta molt més un acord que la CUP pugui validar.
 
 
Fins ara, els cupaires sempre s'han posicionat en contra de Pellicer per poc independista i promotor d'Innova, però també contra Martin i el seu partit, el PSC, que ha impulsat l'aplicacio del 155 i manté els presos polítics empresonats a Soto del Real.
 
En aquesta línia també s'expressava la líder cupaire, Marta Llorens, afirmant en actes públics que la CUP mai facilitaria ni un govern d'INNOVA ni un govern del 155, compromís que possiblement ara podria saltar pels aires, si finalment la CUP recula i participa en algun dels dos pactes de govern possibles.
 
 
Quan queden, doncs,  7 dies per la constitució del plenari i l'elecció de l'alcalde de Reus, la CUP es troba novament davant el mirall preguntant-se a si mateixa si pel canvi d'estratègia bé val trencar els compromisos adquirits i firmats amb els més de 3.000 votants que els van donar suport, o s'han de mantenir fidels a la coherència que sempre els ha caracteritzat a l'hora de prendre decisions importants pel futur de la ciutat, i de la seva pròpia formació. 

Més notícies de la categoria Reus