La CUP Reus presenta l'alternativa per governar «un municipi valent»

La formació política va presentar la candidatura per les eleccions municipals a la Sala Santa Llúcia
L'alcaldable Marta Lorens amb els membres de la llista electoral | Laia Riba

 

El concepte d'alternativa és la base de la candidatura de la CUP Reus per les eleccions municipals del 26 de maig. La formació independentista va presentar la seva candidatura el vespre d'aquest divendres, 3 de maig, a la Sala Santa Llúcia de Reus. El grup municipal va donar a conèixer a cadascuna de les persones que formen part la Candidatura d'Unitat Popular a la capital del Baix Camp.

 

Marta Llorens és la cap de llista per la candidatura de la CUP Reus a les municipals | Laia Riba

 

L'alternativa política de Reus

La cap de llista de la CUP Reus, Marta Llorens, va remarcar que «volen portar l'alternativa a l'Ajuntament de Reus». Aquest concepte es va anar repetint al llarg de la presentació en una sala plena d'assistents. Per l'escenari van anar pujant els membres que conformen llista electoral, cadascun d'àmbits socials i laborals molt diferents. Alguns dels membres van parlar sobre temes molt diversos com l'ecologisme, la política de barri, la sobirania o la integració.

 

Propostes «des dels carrers i amb els carrers»

Una candidatura que es basa en cinc eixos bàsics; la construcció de barris per la majoria, viure i conviure amb el territori que ens envolta, fer de Reus una ciutat habitable, recuperar la sobirania i treballar conjuntament per tenir un futur. L'alcaldable Marta Llorens va detallar que les propostes «es fan des dels carrers i amb els carrers», amb l'objectiu de crear un «municipi valent» a través de l'alternativa política.

 

Mariona Quadrada ha parlat en la presentació de la candidatura electoral de la CUP Reus | Laia Riba

 

Governar un «Reus valent»

Visiblement emocionada Llorens, primerament, va voler denunciar la «repressió de drets polítics i socials a aquelles persones que se'ls nega la possibilitat de participar en el món polític a causa de les lleis d'estrangeria». L'alcaldable va reiterar que per governar un «Reus valent» el mitjà és a través de la lluita col·lectiva, i que «sense la CUP, no hi ha alternativa».

 

Potenciar i vetllar per territori

En relació a l'ecologisme i el territori, volen que «a totes les àrees de l'Ajuntament siguin presents les qüestions ambientals». Aposten per municipalitzar la gestió de la recollida de residus, un tret molt reivindicat per la CUP Reus mentre ha estat a l'Ajuntament També proposen potenciar l'aigua del territori creant una nova Plataforma de Cultura de l'Aigua. A més, volen saber quina és la veritable qualitat de l'aire que es respira al Camp de Tarragona, tot això amb l'objectiu de potenciar els espais verds a la ciutat mitjançant l'educació ambiental.

 

En qüestions socials aposten per construir uns barris empoderats, «configurant un mosaic divers, plural i amb polítiques integradores». Una ciutat amb polítiques d'habitatge del petit propietari. La CUP Reus aposta per revertir el procés d'extinció del sector agrícola potenciant un Parc Agrari a Reus.

 

El raper Fetiche 13 ha compost la cançó de campanya per la CUP Reus | Laia Riba

 

Polítiques culturals de servei públic

En l'àmbit de la cultura proposen fer polítiques culturals de servei públic que potencien el creixement dels artistes, amb per exemple; recolzant les formacions artístiques. D'altra banda rebutgen el turisme de 'sol i platja' i aposten per potenciar el turisme cultural de Reus. En el sector sanitari aposten per l'alimentació, aprofitant la Facultat de Nutrició a la ciutat i els Mercats de Reus, crear una educació saludable en l'àmbit alimentari. 

 

«No volem projectes faraònics ni empreses de l'Ibex 35»

Quan l'exregidor Xavier Angelergues va presentar el projecte de sobirania de la CUP Reus, la sala va exaltar-se i l'exregidor va rebre la primera aclamació. El motiu va ser que va fer referència als «milions d'euros que l'Ajuntament regala a les empreses de l'Ibex 35, com l'encarregada de gestionar la recollida de la brossa o entitats elèctriques i bancàries». Finalment el número dos de la llista de la CUP Reus, Edgar Fernández, va remarcar que és hora de deixar enrere els «projectes faraònics» i apostar per la política de cada dia i al costat de la ciutadania.