dCIDE vol refer el pressupost municipal i «adaptar-lo a les necessitats reals de Reus»

Juan Carlos Sánchez creu que s'ha de tornar a plantejar el pressupost municipal i invertir en allò que realment és necessari
Pepa Labrador, Juan Carlos Sánchez i Guillermo Figueras es presentaran per Dcide | Jordi Olària Gras
 

 

Després d'haver estat quatre anys a l'oposició i de seguir de prop la gestió de l'actual govern municipal, el candidat a l'alcaldia de Reus ara per dCIDE, Juan Carlos Sánchez, creu que és necessari «replantejar el pressupost municipal per tal d'adaptar-lo a les necessitats reals de la ciutat i dels veïns». Sánchez afirma que «creiem que és possible i necessari dur a terme una administració dels comptes públics molt més austera, responsable i transparent». 

 

DCIDE vol modificar els pressupostos municipals

Sánchez creu que el govern actual ha anat improvisant i critica la falta de previsió que han tingut PDeCat, ERC i Ara Reus. A més, afegeix que, constantment, el govern «s'ha vist obligat a haver de realitzar modificacions de crèdit per poder dur a terme actuacions de necessitat per al consistori i la ciutat i per a les quals no tenia previstos recursos».

 

En aquest sentit, el cap de llista de dCIDE Reus s'ha compromès a formar un govern «auster i responsable» i a vigilar com s'utilitzen els diners públics a l'hora de fer grans inversions. Així doncs, Sánchez ha assegurat que, una de les seves primeres actuacions, si arriba a l'alcaldia, serà revisar totes les subvencions i ajudes econòmiques a les entitats, tots els convenis amb aportacions econòmiques a l'Ajuntament per tal d'eliminar els que no siguin necessaris o «sobredimensionats».

 

A més, ha assegurat que una de les seves propostes serà rebaixar el sou de l'alcalde i dels regidors del govern fins al nivell que inclou la moció aprovada pel Ple de l'abril de 2016, ja que l'actual govern no ha complert aquest acord. És per això que «vam presentar un recurs davant del jutjat contenciós-administratiu i està previst que aviat se celebri el judici» lamenta el cap de llista.

 

Més control dels recursos públics i més transparència

D'altra banda, una de les altres propostes de dCIDE és incrementar el control dels recursos públics i millorar la transparència econòmica per tal que els ciutadans puguin seguir de prop els moviments del consistori. Sánchez afirma que una de les mesures que vol aplicar per millorar aquests dos aspectes és realitzar un control anual de les aportacions que els diferents grups municipals reben per part de l'Ajuntament i fer públiques les inversions que cada formació política fa amb diners públics.

 

A més, també vol millorar el web de transparència de l'Ajuntament de Reus de manera que hi aparegui informació més detallada sobre les subvencions i sobre la titulació, sous i competències del personal directiu i administratiu del consistori i de les empreses municipals.