El departament de Recursos Humans de l’Ajuntament de Reus es traslladarà a l’antic hospital

També s’habilitarà un espai per als grups sindicals del consistori
Façana principal de l'antic Hospital Sant Joan | Jordi Olària Gras

L’antic Hospital Sant Joan de Reus viurà, en els pròxims mesos, diversos canvis. A banda de l’anunciat trasllat d’una part dels serveis del CMQ, l’Ajuntament de Reus ha tret a licitació els projectes per traslladar el departament de Recursos Humans del consistori i el condicionament d’espais per als grups sindicals. Està previst que les actuacions tinguin una durada aproximada de tres mesos i quinze dies i un cost de 127.330,36 euros amb IVA.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Concretament, es tracta dels projectes de «Reubicació de llocs de treball i adequació de la sala d’actes a l’edifici de l’antic hospital» i «Condicionament d’espais per a grups sindicals a la planta 2 en l’edifici de l’antic hospital». Com a primera etapa a executar, d’acord amb les necessitats més urgents i la disponibilitat pressupostària, s’ha fixat la Fase 1 del primer projecte per al departament de Recursos Humans i la Fase única del projecte de Grups Sindicals

L’objectiu dels projectes és l’adequació d’un conjunt de dependències -oficines, antigues habitacions, zones de pas, sala d’actes entre d’altres- ubicades en diferents àmbits i plantes de l’antic Hospital de Reus per tal de condicionar-los, adequar-los i adaptar-los per a noves dependències del departament de recursos humans, de la regidoria d’empresa, millora de dependències comuns (sala d’actes) i dels grups sindicals del personal de l’Ajuntament.

Les obres tindran una durada aproximada de tres mesos i quinze dies | Jordi Olària Gras

 

Projecte de reubicació de llocs de treball i adequació de la sala d’actes a l’edifici de l’antic hospital

La fase 1 del projecte de «Reubicació de llocs de treball i adequació de la sala d’actes a l’edifici de l’antic hospital» preveu una intervenció puntual en l’estructura (sense afectació estructural), la modificació puntual de la distribució interior, l’adequació dels espais en despatxos i usos assimilables, el seu mobiliari, l’adequació de les fusteries i l’adequació de les instal·lacions d’una zona de la planta primera. Amb aquestes actuacions, el trasllat del departament de Recursos Humans serà una realitat.

Després, quedaran pendents la fase 2 i la fase 3, que es realitzaran en un futur. La fase 2 té previst adequar els espais en despatxos i usos assimilables amb la modificació puntual de la distribució interior i anul·lació dels banys, l’adequació de les fusteries i de les instal·lacions d’una zona de la planta segona.

Finalment, durant la fase 3 es farà l’adequació de la sala d’actes a sala polivalent, l’adequació de la sala de treball amb compartimentació practicable i l’adequació de les instal·lacions i del bany de la planta baixa. 

S'habilitaran nous espais per als grups sindicals representants del personal de l'Ajuntament de Reus | Adrià Morte

 

Projecte de condicionament d’espais per a grups sindicals 

Per una altra banda, segons el document d’informe de necessitats, el «Projecte de condicionament per a grups sindicals a la planta 2 de l’edifici de l’antic hospital» es va crear davant la necessitat de dotar d’un nou ús a les antigues habitacions de l’equipament hospitalari i alhora solucionar una manca d’espai i condicions de treball dels grups sindicals representants del personal de l’Ajuntament de Reus.

L’actuació consistirà en la reforma dels espais per aconseguir un despatx individual per a cada grup i una zona d’ús compartit on poder fer les trobades dels diferents equips amb unes mínimes condicions. 

Per això, tal com indica la documentació, «caldrà enderrocar algunes parets i fer un bon repàs a les instal·lacions existents i una bona rentada de cara a tot l’espai». Segons el consistori, «en l’actualitat les habitacions estan en bon estat però força deixades i una presenta algun escrostonat del revestiment del sostre».

El projecte preveu actuar sense modificar la superfície construïda en cap moment, només l'útil per efecte de la nova distribució. Actualment les habitacions estan distribuïdes, segons el plànol de l’estat actual, amb un lavabo individual per a cada habitació i un armari encastat que es mantindrà, descartant les instal·lacions que no siguin aprofitables en la nova funcionalitat dels espais.

En global, per als dos projectes, la quantitat total pressupostada és de 303.249,76 euros (IVA inclòs). 

"🏥 L'Ajuntament de Reus farà obres al voltant de l'Hospital" "📆Noves visites al refugi de la Patacada i a la Bòbila Sugranyes de Reus"