Operacio Oriente narcotraficants Reus Saragossa Osca

Desmantellen una banda narcotraficant que operava des de Reus i Riudoms

S'han detingut set persones | Se sumen a les catorze detingudes des del gener del 2018

La Policia Nacional ha desarticulat una organització de narcotraficants amb seu a Reus i Riudoms i que operava per tot Catalunya i l'Aragó. La banda criminal, dirigida per un clan familiar instal·lat a la capital del Baix Camp, distribuïa heroïna, cocaïna, marihuana i haixix. Durant els operatius policials s'han decomissat, a més de 2,3 quilos de droga, uns 40.000 euros entre efectiu i or. Sis de les set persones detingudes durant l'operatiu han ingressat a presó provisional.

Dos quilos de droga, 40.000 euros i set detencions

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Un clan familiar establert a Reus que distribuïa diverses drogues ha estat desmantellat. Els seus líders ja van ser detinguts en fases anteriors de la investigació policial i ara, en la tercera fase, la Policia Nacional ha desmantellat l'organització. S'han dut a terme operacions a Reus, Osca i Saragossa, amb sis entrades i registres. S'ha detingut set persones, sis de les quals han ingressat a presó provisional. Durant aquestes entrades i registres s'han trobat 300 grams d'heroïna i dos quilos d'haixix.

A més, també s'han localitzat 19.000 euros i mig quilo d'or en joies, una quantitat que, a preu de mercat, pot arribar a rondar els 20.000 euros. Aquesta tercera fase, segons detalla la Policia Nacional, s'ha centrat en un membre de l'organització que actuava com a transportista. Els seus viatges, detallen des de la policia espanyola, van permetre als agents conèixer les ramificacions de l'organització i les persones implicades a l'Aragó.

Tot plegat ha permès decomissar, també, un vehicle, 29 telèfons mòbils, un ordinador portàtil i tres tauletes, a més del que la policia qualifica d'«abundant utillatge relacionat amb les activitats il·legals». Als set detinguts se'ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal i accions contra la salut pública. L'únic que no ha entrat a presó provisional ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Operacio Oriente narcotraficants Reus Saragossa Osca
Imatge dels registres policials duts a terme durant l'operació | Policia Nacional

 

Catorze detinguts en un any

Les fases anteriors de la investigació ja havien acabat amb membres de la banda a presó. La investigació, segons informa la Policia Nacional, va posar-se en marxa el gener del 2018. Es va detectar que el clan familiar subministrava diverses drogues a distribuïdors de Saragossa, i en una primera fase ja es van detenir dues persones a Riudoms a més de decomissar diversa quantitat de droga segons informa el cos policial.

Els agents van detenir dotze persones més a principis del 2019 entre Reus i Riudoms. En aquesta dotzena de detencions s'hi comptaven els dirigents de l'organització. En aquesta segona fase també es van decomissar importants quantitats de droga. Es van trobar 50 quilos d'haixix, sis quilos de cabdells de marihuana, 450 grams de cocaïna, més de 10.000 euros i una pistola Taser.