Un equip de robòtica reusenc necessita finançament per competir a la final de Turquia

Els joves estudiants han iniciat una campanya de Verkami per aconseguir espònsors
Els Lego Master de Reus que volen anar a la final de FLL de Turquia | Cedida

 

Considerats el millor equip de robòtica de Catalunya, de l'Estat Espanyol i fa dos anys del món, els Lego Master de Reus ara necessiten finançament per tornar a proclamar-se els reis del torneig internacional de robòtica First Lego Leage (FLL). Enguany tenen una cita a la final internacional de Turquia, però necessiten ajut econòmic per pagar el viatge dels vuit integrants de l'equip.

 

La First Lego League al palau de congresos de Tarragona | Àngel Ullate

 

De Reus a Turquia a través de la robòtica

Fa dos anys l'equip de l'institut reusenc Roseta Mauri va proclamar-se guanyador a la competició internacional de robòtica celebrada a Bath, al Regne Unit. Els Lego Master de Reus són un equip format per vuit estudiants que van començar en el món de la robòtica a través d'una activitat extraescolar quan cursaven 3r d'ESO. Fa tres anys que competeixen a la First Lego League (FLL), i enguany tornen a competir a escala internacional.

 

L'equip reusenc vol anar a la final internacional

El viatge per competir a la International Open Championship Turkey té un cost de 9.500 euros, ja que comporta els desplaçaments dels vuit integrants de l'equip i les dues entrenadores, a banda dels costos extres. En aquest àmbit, els estudiants han iniciat una campanya de Verkami per aconseguir espònsors i col·laboradors que a través d'aportacions econòmiques que ajudin als joves a tornar a proclamar-se guanyadors de la First Lego League (FLL).

 

Presentaran a Turquia l'aplicació 'CASA' | Àngel

 

Necessiten finanaçament pel viatge

La diferència amb el darrer cop que van anar a la final de la First Lego League (FLL), és que enguany no tenen el suport econòmic del centre educatiu. El primer any, com era una activitat extraescolar, el cost del desplaçament va ser assumit per l'institut, però enguany els Lego Master de Reus van decidir presentar-se de manera externa. Per tant, els cost del desplaçament ha de ser assumit pels joves.

 

Els vuit integrants de l'equip de robòtica, després de l'èxit aconseguit en la primera edició, van decidir seguir amb l'equip i continuar, en aquesta ocasió de manera externa a l'institut Roseta Mauri. Com era una activitat que es feia només a 3r d'ESO, els participants no podien seguir amb la robòtica, per aquest motiu van decidir continuar amb el projecte però de manera externa.

 

La First Lego League és una competició de robòtica internacional | Àngel Ullate

 

Lego Master de Reus, els millors de l'estat espanyol

Els Lego Master de Reus van guanyar la competició territorial que es va celebrar al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, aconseguint el primer premi en la Fase Provincial. Posteriorment van anar a la Gran Final Estatal que es va dur a terme els dies 23 i 24 de març a Tenerife, on allà van competir amb 54 equips espanyols i va aconseguir el primer premi al treball en equip.

 

'CASA', el projecte pel dia a dia dels astronautes

Els vuit participants reusencs a la lliga de robòtica volen presentar a Turquia el seu projecte 'CASA'. Aquesta aplicació mòbil relaciona els conceptes Comunicació, Autonomia, Simulació i Actualitat. 'CASA' pretén donar més facilitats al dia a dia dels astronautes que passen llargues temporades a l'espai amb l'objectiu de fer més amena la seva vida. Podeu conèixer el seu projecte a través del seu web 'CASA'.