ERC i Ara Reus critiquen l'auto judicial del 3-O

Els republicans consideren que és una decisió política | Jordi Cervera recorrerà la interlocutòria
Els portaveus del govern de Reus en una imatge d'arxiu | Jordi Olària

 

Noemí Llauradó i Jordi Cervera, portaveus, respectivament, d'ERC i Ara Reus, critiquen, en diferent mesura, la interlocutòria judicial que manté oberta la causa contra ells com a presumptes autors d'un delicte d'incitació a l'odi. El cas es remunta al 3 d'octubre passat, quan els portaveus del govern de Reus i la CUP van signar un manifest que volia rebaixar l'ambient de tensió posterior al referèndum de l'1 d'octubre i l'actuació policial que es va produir a diversos municipis catalans.

La interlocutòria judicial arxivava, provisionalment, la causa oberta contra bombers, polítics i treballadors d'un gimnàs. Es manté oberta, però, contra l'alcalde i els portaveus municipals que van signar el manifest del 3 d'octubre. Carles Pellicer, alcalde de Reus, carregava durament, ahir, contra la decisió de la jutgessa, i en una línia similar es mostraven Montserrat Vilella, portaveu del PDECat, i Noemí Llauradó, portaveu d'ERC.

Noemí Llauradó a l'Ajuntament de Reus. | Laia Solanellas

 

Noemí Llauradó considera que és una causa política

Avui, després d'haver estudiat la causa, tant els republicans com Ara Reus —el seu portaveu, Jordi Cervera, resta imputat— han valorat la situació. En consonància a les valoracions que ahir feien tant Carles Pellicer com Montserrat Vilella, Llauradó critica el que considera que és la càrrega política de l'auto judicial. «El motiu de seguir endavant amb el judici és orquestrar una causa de persecució política als partits independentistes catalans», afirma.

La portaveu republicana a l'Ajuntament no considera que aquesta causa acabi tenint recorregut, «ja que diverses sentències han posat en relleu que el delicte d'odi no pot ser atribuït a un col·lectiu com el de cossos i forces de l'Estat, els quals no pateixen una situació de vulnerabilitat». A més, Noemí Llauradó recorda que com a Diputada al Parlament, és aforada, i que si la causa continués, ho hauria de fer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i no al jutjat de primera instància número dos de Reus.

Imatge d'arxiu de Jordi Cervera | Joan Alfons López

 

Jordi Cervera recorrerà la interlocutòria

El portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, ha afirmat, avui, que respecta les institucions i que «no dubta de la independència de la magistrada que ha dictat la interlocutòria». No comparteix, però, la decisió que ha pres la jutgessa i afirma que la recorrerà. Cervera afirma, de fet, que «s’entén que no s’ha tingut en compte indicis i proves practicades», i manté que no va actuar amb cap intenció d'intimidar als agents de policia o incitar la ciutadania a fer-ho.

Cervera fa incís en el «moment delicat» que es vivia després de l'1 d'octubre, i repeteix que «la voluntat era calmar qualsevol brot de violència que es pogués donar a la ciutat de Reus». «Hi havia un desig de tranquil·litzar a la ciutadania dins dels paràmetres de la llibertat d'expressió que tenim i que constitueix un dret fonamental recollit a la nostra constitució», resumeix el portaveu d'Ara Reus.

"Quina és la visió de l'Ajuntament de Reus sobre la crisi al CF Reus?" "Més de 1.300 persones visiten l'exposició 'Miró & Art' al Castell del Cambrer de Reus"