ERC Reus vol convertir el projecte de Centre Social El Roser en una biblioteca

L'objectiu és dotar els barris perifèrics d'equipaments que els dinamitzin | Volen fer de Reus «una ciutat policèntrica»
Marina Berasategui i Noemí Llauradó durant la compareixença d'aquest matí | ERC Reus

 

ERC Reus aposta per aturar el projecte del futur Centre Social El Roser i replantejar-lo. Noemí Llauradó, alcaldable republicana, ha explicat, aquest matí, que des del punt de vista de la formació republicana és millor fer-hi una biblioteca amb l'objectiu de dinamitzar la zona. Aquest replantejament, afegeix, ha de comptar amb la participació dels veïns perquè el futur equipament pugui donar resposta a les seves necessitats.

 

La número cinc de la llista, Marina Berasategui, admet que no és partidària de construir l'equipament previst. El projecte es va presentar com el futur punt neuràlgic dels Serveis Socials de Reus, i havia d'acollir un espai amb llits per a emergències puntuals, el menjador social que ara hi ha al carrer de Bartrina. Hauria de comptar, també, amb una sala multifuncional i una cafeteria amb funcions d'integració laboral. En una fase posterior també hauria d'acollir un espai pensat per als veïns de la zona.

 

Vista frontal de la maqueta del Centre Social El Roser | Jordi Olària

 

Els motius per modificar el projecte

Es tracta d'un dels grans projectes que havia engegat l'actual govern municipal i, en concret, l'àrea de Serveis Socials, dirigida per Montserrat Vilella (PDECat). Cal recordar, també, que el concurs públic que es va obrir per construir la primera fase de l'equipament va quedar desert després que no s'hi interessés cap empresa. ERC, per tant, considera que la idea dels seus socis de govern no és adequada.

 

Des del seu punt de vista, i tal com explica Berasategui, aquest plantejament «exclou socialment la dignitat de les persones». Explica que des d'ERC s'aposta per «l'habitatge tutelat, la formació ocupacional, el treball i la salut». Noemí Llauradó afegeix que «cal un model d'apoderament i d'ocupació que no separi les persones segons les circumstàncies de la vida». Berasategui, en matèria urbanística, aposta per convertir Reus en una ciutat «policèntrica».

 

Part de l'equip d'ERC ha presentat la proposta urbanística per a la ciutat | ERC Reus

 

Reus, una ciutat «policèntrica»

Explica que es tracta d'establir diversos punts intermodals que connectin tots els barris de la ciutat. La línia d'actuació consistiria en «pacificar els eixos que creuen els barris» fent-ne més protagonistes els vianants i reduint-hi la presència de cotxes. Aquesta distribució urbanística es concretaria en dos «pols intermodals, un al sud i l'altre al nord, que recosiran els barris perifèrics amb la ciutat».

 

Proposen construir un nou Centre Cívic Gregal juntament amb l'espai escènic estable que projecten al Parc de Sant Jordi; la zona est guanyaria aquesta biblioteca a El Roser, i la zona del Carrilet, l'alberg que van anunciar la setmana passada i un nou Centre Cívic Garbí. L'àrea més central de Reus, apunten els republicans, cal que guanyi en equipaments culturals i aposten per una nova biblioteca de proximitat. Insisteixen, també, en el desdoblament del CAP Sant Pere cap al barri del Carme.

Més notícies de la categoria Reus