L'alcalde Carles Pellicer i Ernest Benach en el moment de la descoberta del seu quadre a la galeria de fills il·lustres

Ernest Benach tindrà un quadre a la galeria de fills il·lustres de Reus

L'Ajuntament li va concedir la distinció l'any 2007 per la seva trajectòria política local i parlamentària

Ernest Benach tindrà un quadre a la galeria de fills il·lustres de l'Ajuntament de Reus. La pintura es descobrirà aquesta tarda, a les sis, a la primera planta de la seu consistorial segons informa la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya, que fa una convocatòria a la ciutadania perquè hi assisteixi. Benach va rebre la distinció de fill il·lustre l'any 2007 en reconeixement a la seva trajectòria política.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'abril del 2007 l'Ajuntament de Reus va aprovar una sèrie de distincions. Es va aprovar lliurar la medalla de la ciutat a Pere Anguera, Ramon Ferran, Joaquim Mallafré i Isabel Correig i, durant la mateixa comissió d'Honors i Distincions, es va aprovar nomenar Ernest Benach fill il·lustre de la ciutat. Tots els honors es van lliurar dos mesos més tard, a principis de juny d'aquell mateix any.

En l'àmbit privat va organitzar diversos cicles de xerrades TEDxReus | TarragonaDigital

Un reconeixement a la seva trajectòria política

En el cas de l'expresident del Parlament de Catalunya, i exregidor de l'Ajuntament de Reus, es va voler reconèixer «la seva destacada trajectòria política, que va començar com a regidor de l’Ajuntament de Reus i que ha seguit com a diputat al Parlament de Catalunya fins assolir la presidència de la cambra en dues legislatures consecutives. L’acord destaca que des del seu càrrec Benach projecta arreu la seva condició de ciutadà de Reus i també valora el seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat».

La seva trajectòria a la primera línia política la va iniciar l'any 1987, quan va convertir-se en regidor de govern a l'Ajuntament de Reus, una posició que va mantenir durant tres mandats i mig, fins que l'any 2001 va deixar el càrrec a mitja legislatura. En paral·lel recorria, també, la seva trajectòria a la política parlamentària. L'any 1992 va arribar-hi com a diputat i va arribar a presidir la cambra catalana des del 2003 fins al 2010.

ERC Reus ha difós, a través del seu canal de Telegram, un missatge anunciant la descoberta del quadre de fill il·lustre amb un missatge animant tothom a assistir-hi. Segons la convocatòria, serà aquest dimarts, a les sis de la tarda, a la primera planta del consistori, on ja llueixen la resta de quadres de fills il·lustres de la ciutat.