L’Escola Oberta de Salut - Doctor Frias inicia aquest dissabte el segon trimestre de programació

Les activitats s’allargaran fins el 17 de desembre
El regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, durant la presentació del programa | Cedida

 

L’Escola Oberta de Salut - Doctor Frias ja té a punt la programació per al segon trimestre d’aquest 2019. Una vintena d'activitats que començaran aquest dissabte 28 de setembre i que s’allargaran fins al 17 de desembre. Aquest és un espai per compartir informació i generar sinergies, on persones i comunitat construeixen coneixement per construir una ciutat saludable. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La programació de l’Escola Oberta - Doctor Frias es presenta en dos períodes, de març a juny, i de setembre a desembre. De la nova programació, en destaquen per un costat «La recerca, l’element clau» atès que la recerca i la investigació en salut continuen sent línies clau de l’escola, una jornada que està inclosa en la programació de la Nit Europea de la Recerca i que tindrà lloc aquest dissabte 28 de setembre, durant el matí, al Castell del Cambrer. 

Per un altre costat, es volen destacar les accions que es realitzen al voltant del voluntariat o l’acció social, ja que un dels objectius de l’escola és generar espais per a aquelles accions que mobilitzen les persones per col·laborar en algun aspecte de salut. D’aquesta manera, hi ha les activitats programades al voltant del Dia Mundial del Càncer de Mama, que és el 19 d’octubre, i també del Dia Mundial de la Sida, que se celebra el dia 1 de desembre.

D’altra banda, en la programació es dona visibilitat a un projecte impulsat per l’equip mèdic i d’infermeria del CAP Llibertat que és l’Escola de Pares, dirigit a pares amb criatures petites i que volen millorar la seva experiència.  Un dels grans blocs d’activitat és la que gira al voltant del programa Prestatgeria Psicoactiva, que té l’objectiu d’aportar informació contextualitzada, actualitzada, útil i veraç sobre l’ús de les substàncies psicoactives. La programació evoluciona dia a dia i pot anar incorporant propostes. El seguiment de tota l’actualitat de l’Escola Oberta de salut es pot fer a través de la seva pàgina web.

Imatge d'arxiu de La Nit Europa de la Recerca de l'any 2018 a Reus | Ajuntament de Reus

Els objectius de l'Escola Oberta de Salut - Doctor Frias

El primer dels objectius de l’Escola Oberta de Salut - Doctor Frias és crear i reconèixer la xarxa d’actius. La regidoria es relaciona amb una gran diversitat d’entitats a través dels diferents programes que gestiona i converteix la regidoria en centre de recepció de propostes en l’àmbit de la difusió i la divulgació de diferents aspectes relacionats amb la promoció de la Salut. L’objecte de l’Escola de Salut és reorganitzar totes aquestes propostes externes i internes (d’altres serveis interns del propi Ajuntament) per tal que es coneguin entre sí i es reconeguin com a actors i ser el lloc de trobada.

Per una altra banda, un dels altres objectius és construir un programa anual d’activitats que faciliti l’organització i aconsegueixi una difusió més eficient de les activitats de divulgació en salut. Finalment, també és pretén desenvolupar un espai de referència transversal i comunitari per als diferents actors per generar una oferta veraç, contrastada i actualitzada amb l’evidència científica disponible.

"🔴ATENCIÓ: La realitat sobre l'alarmista missatge viral del segrest d'un nen a Reus" "🌍La reivindicativa sorpresa d'aquest matí al centre de Reus"