Els tres Reis d'Orient davant la porta de l'Ajuntament de Reus

Esgotats els tiquets per visitar el campament dels Reis d'Orient a Reus

Les entrades s'han posat en distribució aquest migdia

En menys de cinc hores s'han esgotat els tiquets per visitar el campament dels Reis d'Orient a Reus. Així es pot constatar al web a través del qual s'han d'agafar les entrades gratuïtes per als actes d'aquestes festes, i fonts municipals confirmen que no es tracta d'un error informàtic.

L'Ajuntament n'ha presentat els detalls aquest matí i, a les dues del migdia, s'ha activat el web a través del qual s'havia de reservar dia i hora per visitar el Parc de Sant Jordi en el model que, enguany, substitueix la tradicional cavalcada. Davant de l'allau de demanda, des de la regidoria de Cultura s'estudia el marge de maniobra que hi pugui haver per ampliar l'aforament ajustant-se, en tot moment a les restriccions vigents.

Tal com apuntava el regidor Daniel Recasens aquest matí, una possibilitat és que el Procicat hagi decretat, a principis de gener, un avançament en els trams previstos i s'autoritzin, per tant, els grups de deu persones en lloc de la limitació actual de sis persones.

S'esgoten els tiquets inicials per veure els Reis d'Orient a Reus

Ses majestats, tenint en compte les restriccions i circumstàncies arran de la pandèmia, han optat, enguany, per acampar durant quatre dies a la capital del Baix Camp. El recinte es podrà veure en grups de sis persones i durant vint minuts, acompanyats d'un patge que guiarà els visitants pels diferents espais.

Recollida de cartes, classificació, embalatge de regals i tota la logística dels Reis d'Orient quedarà a la vista de la canalla que passi pel Parc de Sant Jordi aquests dies. Segons les previsions inicials de la regidoria de Cultura, amb el format actual hi passaran unes 3.200 persones.

S'han esgotat, així, els tiquets que l'Ajuntament havia previst inicialment, però encara quedaria cert marge de maniobra, en funció de les mesures, restriccions i avançaments de tram que decreti el Procicat. Si és així, l'Ajuntament reusenc té intenció d'ampliar l'aforament establert ara mateix.

S'ha optat per programar-ho, inicialment, amb les restriccions vigents ara per evitar haver de fer marxa enrere. No s'ha volgut córrer el risc de preveure grups de deu persones d'entrada i que, arribat el moment, s'haguessin de reduir a sis persones. Al recinte hi haurà la cinquantena de membres del seguici reial, però també col·laboradors locals.

Entitats teatrals, musicals i de dansa participaran i ajudaran els Reis d'Orient durant aquests quatre dies en els quals, entre deu del matí i nou del vespre, es podrà visitar el campament reial ubicat al Parc de Sant Jordi.