Imatge de la dona nua de l'escultura Al Vent disfressada durant el Carnaval de Reus 2020

Les estàtues de Reus es desperten disfressades per Carnaval

Les colles guarneixen les figures amb el vestit que portaran a les rues

El Carnaval de Reus ja ha donat el tret de sortida i, just després del pregó de Sa Majestat Rei Carnestoltes LX, les colles van sortir a disfressar les estàtues de la ciutat. L’objectiu és que l’ambient carnavalesc s’encomani a tota la ciutadania o, almenys, a les zones on hi ha escultures populars. El General Prim, el Gegant Indi, el Nen de les Oques o la dona nua d’Al Vent són algunes de les figures que viuran, fins que se’ls ho permeti, en ambient de Carnaval. 

La colla Collanuts s’ha encarregat de guarnir l’estàtua del General Prim convertint-lo en la famosa cantant Rosalía. El reusenc du a sobre una jaqueta de color rosa i diversos bitllets de 50, 100, 200 i 500 euros. El cavall, que fa cara de desconèixer què està passant, s’ha engalanat amb petits tocs de color rosa i unes plomes al cap. La colla ha batejat la fusió de la popular artista i la ciutat de Reus sota l’enginyós de paraules ‘Reus la lia’.

Imatge de l'estàtua del General Prim disfressa durant el Carnaval de Reus 2020
L'estàtua del General Prim s'ha disfressat de Rosalía | Adrià Morte

L’estàtua del Gegant Indi, al carrer de Sant Joan, s’ha despertat -de fet se’n va anar a dormir- vestida d’esquimal. Amb un gran vestit fet a mida per passar el fred, un dels elements més emblemàtics del Seguici Festiu de Reus canviarà de ciutat per anar a viure a Sibèria, disfressa que portarà la colla No T’acostumis durant aquest cap de setmana.

Imatge de l'estàtua del Gegant Indi disfressada durant el Carnaval de Reus 2020
L'estàtua del Gegant Indi de Reus disfressada d'esquimal | Adrià Morte

A la plaça del Pintor Fortuny s’hi troba la popular estàtua del ‘condesito’. La colla Pessigolla ha guarnit la figura amb la seva disfressa de carnaval: un peix de color taronja de tres ulls. Malauradament, l’estàtua només s’ha pogut vestir fins a la cintura, la seva espasa ho impedeix. 

Imatge de l'estàtua del condesito de Reus disfressada per Carnaval
El 'condesito' s'ha guarnit amb una disfressa d'un peix amb tres ulls | Adrià Morte

Finalment, al capdamunt de les Peixateries Velles s’hi troba la dona nua de l’escultura Al Vent, que aquesta vegada va disfressada de dona medieval. Es tracta d’un dels pocs cops en tot l’any que la figura es troba vestida i, en aquest cas, amb corona inclosa. El gènere medieval és un dels més tradicionals de Carnaval. La colla No t’hi fixis ha estat l’encarregada de guarnir la popular estàtua reusenca.