La família assegura que la propietària del pis es nega a arreglar els desperfectes de l'immoble

Una família amb tres menors a Reus reclama solucions per evitar quedar-se al carrer

Els inquilins van deixar de pagar el lloguer per les males condicions de l’immoble on viuen i aquest dijous els desnonaran | Asseguren que la propietària de l’actual immoble es negava a arreglar els desperfectes i ara busquen un pis social

Charazhar i el seu marit, Mohammed, juntament amb els seus tres fills menors d’edat tenen fixada una ordre de desnonament del pis on viuen actualment  a Reus. L’ordre de llançament de l’immoble tindrà lloc aquest dijous 5 de setembre a les 10.00 hores del matí i la família, a hores d’ara, no té cap solució sobre la taula i assegura que es veurà obligada a quedar-se al carrer. 

La família viu a l’immoble des de l’any 2009, el marit des del 2006, i des de llavors explica que sempre ha pagat el lloguer del pis sense problemes. L’orígen dels fets comença ara fa cinc anys quan les  males condicions de l’immoble van passar a ser cada cop més notòries. Humitats, goteres o rajoles que s’aixequen del terra. Aquests són alguns dels problemes que té el pis.

Unes condicions que s’han agreujat al llarg del temps a causa de la pluja i que posa en risc la família i els menors d’edat que hi viuen a causa del mal estat de la instal·lació elèctrica.

El sostre de l'immoble pateix humitats i quan plou l'aigua raja de la paret
El sostre de l'immoble pateix humitats i quan plou l'aigua raja de la paret | Adrià Morte

Els inquilins indiquen que van demanar a la propietària que arregles els desperfectes. En aquell moment, a l’any 2014, van pactar pagar la meitat del lloguer amb el compromís que la propietària posaria fil a l’agulla a la situació. Lamenten que no va complir amb la seva paraula i des de fa un any han decidit deixar de pagar el lloguer per les condicions en què es troba l’immoble.

Davant d’aquesta situació, la propietària va denunciar i ara reclama un import de 12.000 euros pels diners que no s’han pagat. Alhora, aquest dijous 5 de setembre la família viurà el tercer i definitiu intent de desnonament. La família indica que «pel fet de ser marroquins ningú ens vol de llogaters» i que fa temps que busquen un pis social «però fins ara no hem trobat cap solució».

Les rajoles del terra s'han desplaçat uns centímetres ca`p avall
Les rajoles del terra s'han desplaçat uns centímetres cap avall | Adrià Morte

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Reus i el Baix Camp (PAH) s’indica que l’Ajuntament de Reus «té l’obligació d’aplicar la llei 24/2015 i trobar una alternativa habitacional però actualment ningú està fent res». La família indica que a hores d’ara no té cap solució i que amb el desnonament d’aquest dijous es veurà obligada a quedar-se al carrer.