La comunitat educativa d'Els Ganxets tindrà «l'última paraula» sobre el trasllat

Generalitat i Ajuntament oficialitzen la proposta en una reunió amb representants del centre i les famílies

La prioritat d'Educació és que l'escola Els Ganxets de Reus es traslladi a l'edifici de l'actual col·legi Ciutat de Reus. La comunitat educativa del centre ho ha sabut aquesta setmana per boca dels representants del Govern català i de l'Ajuntament de Reus. Tal com va avançar TarragonaDigital, la proposta prioritària és que Els Ganxets es traslladi a l'actual escola Ciutat de Reus per tal de deixar de funcionar en mòduls prefabricats —coneguts com a barracons—. La Ciutat de Reus fa anys que perd un curs cada any i que, per tant, acabarà desapareixent.

Els Ganxets ha enviat un comunicat en el qual expliquen la reunió i la proposta feta per Jean-Marc Segarra, director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona. Segarra va deixar clar que «no hi haurà construcció d'un edifici nou, tant per motius econòmics com per motius de planificació, a set anys vista, per la davallada brutal de la natalitat», segons informen des d'Els Ganxets.

L'Escola Els Ganxets de Reus en una imatge d'arxiu | Redacció

 

Educació veu el trasllat com la millor mesura possible

Amb la mateixa contundència, asseguren, Segarra va garantir la continuïtat del projecte educatiu del centre afirmant que «Els Ganxets s'ho mereix després d'anys de lluita i pel projecte educatiu tan potent que té». Des de l'escola asseguren que Generalitat i Ajuntament consideren la qüestió una «prioritat per acabar amb aulari prefabricat i deixar enrere dotze anys en unes condicions no gaire òptimes».

El Departament d'Educació disposaria dels recursos econòmics suficients per adequar l'actual Ciutat de Reus «als requeriments proposats per l'equip directiu i la comunitat educativa». La presidenta de la comissió d'escolarització de primària, Patricia Tarradelles, hauria fet incís en els avantatges del trasllat d'edifici explicant que «Els Ganxets teniu un projecte molt potent i enfocat al segle XXI que necessita espais polivalents, grans, amb sales amb diferents usos i tecnologies, que podríem aconseguir amb aquesta possibilitat econòmica i de trasllat que us estem proposant».

L'Escola Els Ganxets de Reus fa 10 anys! | Redacció

 

La comunitat educativa tindrà «l'última paraula»

Des del govern local, la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, Dolors Sardà, hauria mantingut que «des de l'Ajuntament es treballa a fons per la revisió de la segregació a les escoles; Els Ganxets continuarà tenint adscrits dos instituts com fins ara, que són l'Institut Gaudí i l'Institut Domènech i Montaner». D'aquesta manera s'hauria resolt una de les  incògnites que hi havia dins la comunitat educativa respecte dels efectes del trasllat.

De nou el director dels Serveis Territorials d'Educació, Jean-Marc Segarra, hauria assegurat que, durant la reunió, no es plantejava a Els Ganxets un trasllat completament decidit, sinó que exposaven el projecte prioritari pel Govern català. La comunitat ha de valorar, ara, si també ho considera la millor mesura a prendre perquè, segons l'AMPA de l'escola, el director territorial els va assegurar «que sempre en tindran l'última paraula».


Comentaris