Prop de 4.000 musulmans celebren la Festa del Xai a Reus

La comunitat musulmana es va aplegar a la mesquita As-sunnah per celebrar l'oraci贸 i el serm贸 d'aquesta festivitat
Prop de 4.000 persones es van aplegar a la mesquita de Reus As-sunnah per la Festa del Xai 2019 | Cedida
 

La mesquita As-sunnah de Reus ha viscut un dels seus actes m茅s multitudinaris aquest passat diumenge, 11 d'agost, amb motiu de la Festa del Xai. Prop de 4.000 persones van assistir a aquest espai del Pol铆gon la Granja de Reus per participar en l'oraci贸 del Eid Al-Adha de la festa i en el seguit d'actes d'aquesta celebraci贸 tradicional musulmana.

La comunitat musulmana celebra la Festa del Xai

A dos quarts de nou del mat铆 la mesquita As-sunnah estava repleta de persones que celebraven conjuntament una de les festes principals de la cultura musulmana, la Festa del Xai. Donada la gran quantitat de persones que aplega aquest esdeveniment, l'oraci贸 es va portar a cap al carrer, ja que la mesquita no disposa de l'espai suficient per acollir a tantes persones. Per tant, a primera hora del mat铆 milers de musulmans van fer la primera oraci贸 de la Festa del Xai al carrer de Toler脿ncia.

La comunitat tamb茅 va omplir la mesquita As-sunnah per a l鈥檕raci贸 i el serm贸 | Cedida

 

Milers de persones s'apleguen a la Mesquita de Reus

Encara que la Festa del Xai no 茅s la m茅s important del calendari musulm脿, s铆 que 茅s una de les m茅s celebrades. La jornada festiva comen莽a amb l'oraci贸 a primera hora del mat铆, despr茅s es pronuncia el serm贸 i posteriorment els assistents es dirigeixen a les carnisseries o escorxadors per anar a buscar el xai que han encarregat.

Aquest xai es parteix en tres parts, segons indica la tradici贸; la primera part per qui ha sacrificat l'animal, la segona per la seva fam铆lia i el tercer tros va per les fam铆lies necessitades. Enguany la comunitat va donar carn a una vintena de fam铆lies necessitades.

Una multitudin脿ria celebraci贸 musulmana

El portaveu de l'Associaci贸 de Musulmans de Reus i Comarca, Mohamed Said Badaoui, ha explicat que 芦l'acte va anar molt b茅, no ens esper脿vem que vingu茅s tanta gent禄. En el serm贸 es va explicar l'origen d'aquesta festa musulmana, on se celebra perqu猫 la comunitat pugui acostar-se m茅s al seu d茅u mitjan莽ant aquest sacrifici de l'animal.

"鉂 ATENCI脫: Importants novetats en el cas Innova de Reus" "馃懏ATENCI脫: L'incivisme a Reus arriba gaireb茅 a les 2.000 den煤ncies"