El Festival Reus Blues&Jazz encara el seu segon cap de setmana

Després de la segona i última setmana del certamen, hi ha programats més actes posteriors
Imatge del trio The Lost Acoustic Show. | Gerard Martí.

 

El Festival Reus Blues&Jazz, organitzat per l'AMCA, va donar el tret de sortida a una nova edició la setmana passada, en concret el dijous dia 5 de juliol, amb dos concerts del grup The Old Style Masters. Fins al diumenge, va continuar la música, en diversos escenaris com el Pub Absenta, el dissabte, on es va poder veure a Dats pel Blues, o el Bar Campus, on divendres va actuar Mr Gone Blues Band. Finalment, el Racó de la Palma, va acollir l'actuació gratuïta de la Fideuà Blues amb Vadó Blues Trio, un Laboratori Musical i Atelier de la Veu i una 'jam session'.

El saxo d'Ernie Watts o el millor pianista del món, Alfredo Rodríguez, al festival

Aquesta setmana, el Festival ja es prepara per a la segona i última setmana de música, que començarà divendres, dia 13 de juliol, a partir de dos quarts d'onze de la nit a la Palma, l'emblemàtic escenari del certamen. El saxofonista americà Ernie Watts, i a continuació la guitarrista i cantant sèrbia Ana Popovic seran els encarregats de donar ritme a la nit. El cost de les entrades és de vint euros per anticipat, o 23 a taquilla. 

 

El dissabte seran diversos els escenaris en els quals es desenvoluparà el festival. A la una del migdia, els Jardins de la Casa Rull acolliran el concert gratuït dels Blues Prisoners. A continuació, a partir de les quatre de la tarda, el mateix Ernie Watts oferirà una 'màster class' al Racó de la Palma, per deu euros o cinc pels socis de l'AMCA. Una sessió lúdica i pràctica que anirà seguida de l'espectacle itinerant dels Old Style Masters pels carrers del centre, i que precedirà el concert nocturn a la Palma.

 

Pel mateix preu que la nit de divendres, els assistents podran gaudir a dos quarts d'onze de la nit de l'actuació del considerat el millor pianista del món, Alfredo Rodríguez, i dels càntabres Jimmy Barnatán&the Cocooners, que portaran a l'escenari una mescla de rock, blues, soul i funk. El diumenge es tancarà el cicle al Racó de la Palma, amb el concert de cloenda d'Alex Thomas Blues Rock, a les vuit del vespre, i amb una 'jam session' gratuïta a partir de dos quarts de deu.

 

Una de les actuacions de l'edició anterior, per part del vocalista i guitarrista Mr. Sipp. | Cedida

 

 

L'AMCA ha organitzat actes posteriors al Festival Reus Blues&Jazz

A banda, l'AMCA ha organitzat un parell d'actes posteriors al Festival Blues&Jazz, per al cap de setmana següent. El divendres 20 de juliol, a partir de les onze de la nit, actuaran The Resultones featuring Agustí Mas al Mas K Rock, pel preu que els assistents decideixin pagar. I el diumenge, dia 22, el Racó de la Palma acollirà el concert de Miquel Talavera Power Trio. 

 

Així doncs, aquesta setmana es tancarà el Festival Reus Blues&Jazz, que ofereix una gran diversitat de tendències musicals que conviuen en el blues -una de les músiques mare d'una part significativa de la música actual- des del blues tradicional fins al power-blues, des del funky i el soul fins al jazz d'avantguarda, passant pel rock acústic i per l'elèctric.

 

En el següent enllaç podeu adquirir les vostres entrades.