Fins a una vintena d'establiments del Raval de Santa Anna de Reus, en contra de la vianalització

Un qüestionari intern mostra que una bona part dels botiguers del carrer estan en contra del projecte | Asseguren que sortiran perjudicats i que perdran clients
Imatge actual del Raval de Santa Anna de Reus | Redacció

 

Ara fa tot just una setmana es presentava la prova pilot per convertir el Raval de Santa Anna de Reus en zona per a vianants durant la campanya de Nadal. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, explicava que la proposta havia sorgit «dels mateixos botiguers del vial», que van traslladar una recollida de signatures a l’Ajuntament perquè estudiés el suggeriment. Doncs bé, una setmana després diversos establiments s’han posicionat en contra d’aquest projecte.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquesta setmana ha circulat entre els botiguers del Raval de Santa Anna una enquesta sota el títol ‘Qüestionari als comerciants/empresaris sobre el tall de la raval de Santa Anna de Reus’. En aquest document, cada establiment podia posicionar-se a favor, en contra o de manera indiferent davant el projecte de peatonalització. L’enquesta, que ha estat promoguda pel propietari del pàrquing Simonet, l’han respost fins a una trentena d’establiments. Els resultats han tingut una vintena de respostes negatives pel que demostra, segons el gerent de l’aparcament, que «hi ha molts comerciants que no estan a favor d’aquest projecte». Per una altra banda, només quatre botigues s'han mostrat a favor i sis han respost l'opció indiferent.

 

Imatge del qüestionari sobre la vianalització del Raval de Santa Anna de Reus | Cedida

 

«És un carrer que ja té les voreres molt amples i no crec que aporti rés convertir el Raval de Santa Anna en una zona de vianants», indica la responsable de la botiga Crack Hogar. La propietària assenyala que «es pot caminar perfectament per les voreres» i que en el seu cas el projecte els perjudicaria pel fet que «venem productes que necessiten ser carregats amb vehicles». A més, lamenta que l’Ajuntament de Reus no hagi preguntat ni hagi fet cap enquesta a les botigues.

 

El responsable de l’establiment +Idees Electro argumenta en la mateixa línia. Es mostra «totalment en contra» i recorda que quan es va instal·lar al carrer hi havia moltes places de càrrega i descàrrega i que aquestes «s’han anat reduint amb el temps». «Si el carrer s’ha de convertir totalment en zona de vianants els camions no podran descarregar i els clients que vulguin prendre el seu producte tampoc ho podran fer», assenyala el botiguer.

 

Des de la botiga Prenatal asseguren que si el carrer es converteix en zona de vianants «el problema serà el mateix perquè les botigues continuen tancant i si no hi ha botigues, la gent no passejarà». «No ens ajudarà en res», conclou de manera contundent la propietària, qui es mostra en contra del projecte.

 

El propietari del pàrquing Simonet ha estat l'encarregat d'elaborar el qüestionari entre els botiguers | Adrià Morte

 

Per una altra banda, des de l’aparcament Simonet asseguren que tot i estar instal·lats al carrer de Salvador Espriu són una part més del Raval de Santa Anna i lamenten que «s’han trobat de cop amb aquest projecte». A més, no veuen amb bons ulls les obres que s’estan duent a terme al carrer i creuen que comportarà problemes entre els conductors.

 

L'Ajuntament de Reus licitarà la redacció d'un projecte per vianalitzar el carrer de manera definitiva

Per tot plegat, caldrà veure quina afectació final tindrà la prova pilot entre els botiguers i comerciants i quina serà la resposta de la ciutadania. De les respostes que s'obtinguin s'estudiarà aplicar o no de manera definitiva la vianalització del carrer. El primer dia de conversió en zona de vianants serà el pròxim divendres 29 de novembre i s’allargarà fins al 29 de febrer.

 

La prova pilot es desenvoluparà els divendres, dissabtes, festius d’obertura comercial i vigílies de festius, d’11.00 a 21.00 hores, tallant el transit de vehicles del raval de Santa Anna i dirigint el trànsit pels carrers de Doctor Robert, de la Selva del Camp i de l’Amargura. Per fer-ho, s’aixecaran pilones extraïbles a la plaça de Catalunya i al carrer de Santa Anna.

 

El carrer de Salvador Espriu s'ha hagut d'adaptar per la prova pilota que es realitzarà en els pròxims dies | Adrià Morte

 

El projecte mantindrà l’accés per a vehicles de residents, de serveis i de logística als carrers de l’interior del tomb de ravals. Serà a través del carrer de Santa Anna. Igualment, s’instal·laran dues noves pilones al carrer d’en Vilar i a la plaça de la Farinera, i es canviarà el sentit de la circulació del carrer de Casals per reordenar la circulació a l’interior del tomb de ravals.

 

També es preveu instal·lar una nova regulació semafòrica per a trànsit de vianants i de vehicles a la confluència del carrer de l’Amargura, el carrer de Llovera, la plaça de Pintor Fortuny i la plaça de la Llibertat.