Fins a una vintena d'establiments del Raval de Santa Anna de Reus, en contra de la vianalitzaci贸

Un q眉estionari intern mostra que una bona part dels botiguers del carrer estan en contra del projecte | Asseguren que sortiran perjudicats i que perdran clients
Imatge actual del Raval de Santa Anna de Reus | Redacci贸

Ara fa tot just una setmana es presentava la prova pilot per convertir el Raval de Santa Anna de Reus en zona per a vianants durant la campanya de Nadal. L鈥檃lcalde de Reus, Carles Pellicer, explicava que la proposta havia sorgit 芦dels mateixos botiguers del vial禄, que van traslladar una recollida de signatures a l鈥橝juntament perqu猫 estudi茅s el suggeriment. Doncs b茅, una setmana despr茅s diversos establiments s鈥檋an posicionat en contra d鈥檃quest projecte.

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

Aquesta setmana ha circulat entre els botiguers del Raval de Santa Anna una enquesta sota el t铆tol 鈥Q眉estionari als comerciants/empresaris sobre el tall de la raval de Santa Anna de Reus鈥. En aquest document, cada establiment podia posicionar-se a favor, en contra o de manera indiferent davant el projecte de peatonalitzaci贸. L鈥檈nquesta, que ha estat promoguda pel propietari del p脿rquing Simonet, l鈥檋an respost fins a una trentena d鈥檈stabliments. Els resultats han tingut una vintena de respostes negatives pel que demostra, segons el gerent de l鈥檃parcament, que 芦hi ha molts comerciants que no estan a favor d鈥檃quest projecte禄. Per una altra banda, nom茅s quatre botigues s'han mostrat a favor i sis han respost l'opci贸 indiferent.

Imatge del q眉estionari sobre la vianalitzaci贸 del Raval de Santa Anna de Reus | Cedida

芦脡s un carrer que ja t茅 les voreres molt amples i no crec que aporti r茅s convertir el Raval de Santa Anna en una zona de vianants禄, indica la responsable de la botiga Crack Hogar. La propiet脿ria assenyala que 芦es pot caminar perfectament per les voreres禄 i que en el seu cas el projecte els perjudicaria pel fet que 芦venem productes que necessiten ser carregats amb vehicles禄. A m茅s, lamenta que l鈥橝juntament de Reus no hagi preguntat ni hagi fet cap enquesta a les botigues.

El responsable de l鈥檈stabliment +Idees Electro argumenta en la mateixa l铆nia. Es mostra 芦totalment en contra禄 i recorda que quan es va instal路lar al carrer hi havia moltes places de c脿rrega i desc脿rrega i que aquestes 芦s鈥檋an anat reduint amb el temps禄. 芦Si el carrer s鈥檋a de convertir totalment en zona de vianants els camions no podran descarregar i els clients que vulguin prendre el seu producte tampoc ho podran fer禄, assenyala el botiguer.

Des de la botiga Prenatal asseguren que si el carrer es converteix en zona de vianants 芦el problema ser脿 el mateix perqu猫 les botigues continuen tancant i si no hi ha botigues, la gent no passejar脿禄. 芦No ens ajudar脿 en res禄, conclou de manera contundent la propiet脿ria, qui es mostra en contra del projecte.

El propietari del p脿rquing Simonet ha estat l'encarregat d'elaborar el q眉estionari entre els botiguers | Adri脿 Morte

Per una altra banda, des de l鈥檃parcament Simonet asseguren que tot i estar instal路lats al carrer de Salvador Espriu s贸n una part m茅s del Raval de Santa Anna i lamenten que 芦s鈥檋an trobat de cop amb aquest projecte禄. A m茅s, no veuen amb bons ulls les obres que s鈥檈stan duent a terme al carrer i creuen que comportar脿 problemes entre els conductors.

L'Ajuntament de Reus licitar脿 la redacci贸 d'un projecte per vianalitzar el carrer de manera definitiva

Per tot plegat, caldr脿 veure quina afectaci贸 final tindr脿 la prova pilot entre els botiguers i comerciants i quina ser脿 la resposta de la ciutadania. De les respostes que s'obtinguin s'estudiar脿 aplicar o no de manera definitiva la vianalitzaci贸 del carrer. El primer dia de conversi贸 en zona de vianants ser脿 el pr貌xim divendres 29 de novembre i s鈥檃llargar脿 fins al 29 de febrer.

La prova pilot es desenvolupar脿 els divendres, dissabtes, festius d鈥檕bertura comercial i vig铆lies de festius, d鈥11.00 a 21.00 hores, tallant el transit de vehicles del raval de Santa Anna i dirigint el tr脿nsit pels carrers de Doctor Robert, de la Selva del Camp i de l鈥橝margura. Per fer-ho, s鈥檃ixecaran pilones extra茂bles a la pla莽a de Catalunya i al carrer de Santa Anna.

El carrer de Salvador Espriu s'ha hagut d'adaptar per la prova pilota que es realitzar脿 en els pr貌xims dies | Adri脿 Morte

El projecte mantindr脿 l鈥檃cc茅s per a vehicles de residents, de serveis i de log铆stica als carrers de l鈥檌nterior del tomb de ravals. Ser脿 a trav茅s del carrer de Santa Anna. Igualment, s鈥檌nstal路laran dues noves pilones al carrer d鈥檈n Vilar i a la pla莽a de la Farinera, i es canviar脿 el sentit de la circulaci贸 del carrer de Casals per reordenar la circulaci贸 a l鈥檌nterior del tomb de ravals.

Tamb茅 es preveu instal路lar una nova regulaci贸 semaf貌rica per a tr脿nsit de vianants i de vehicles a la conflu猫ncia del carrer de l鈥橝margura, el carrer de Llovera, la pla莽a de Pintor Fortuny i la pla莽a de la Llibertat.

"馃敶El govern de Reus anuncia qu猫 far脿 durant el mandat" "Els ve茂ns del Mas Vilanova CANSATS dels conductors que acompanyen els nens a l'escola"