Una amazona fent saltar un cavall blanc per sobre un obstacle en una imatge d'arxiu de la Fira de Sant Jaume

La Fira de Sant Jaume de Reus, suspesa per segon any consecutiu

L'any vinent el certamen celebra 25 anys de trajectòria

La Fira de Sant Jaume de Reus perdrà una altra edició. Com ja va passar l'any passat, 2020, l'organització ha decidit cancel·lar-la i comprometre's amb la d'aquí a un any. En aquest cas, a més, amb l'esperança de poder celebrar sense problemes l'edició del 2022, que servirà per commemorar els 25 anys d'història de la incorporació de la fira del cavall dins de la de Sant Jaume.

L'esdeveniment l'organitzen entre l'Agència Reus Promoció, que depèn de l'Ajuntament, i l'Associació dels Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, que son les entitats que han decidit cancel·lar l'edició 2021 de la Fira de Sant Jaume. Com ja van expressar l'any passat, la decisió s'ha pres «després d’analitzar les circumstàncies i les característiques de la fira en relació amb la situació d’excepcionalitat que ha generat la pandèmia provocada per la Covid-19».

Una decisió que s'hauria comunicat a entitats i empreses implicades en la Fira de Sant Jaume abans de fer-la efectiva i pública. Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, ha justificat amb les mateixes paraules que ara fa un any la cancel·lació, que s'ha pres pensant que «preservar la seguretat i la salut de les persones ens han motivat a prendre aquesta decisió».

Mirades posades en l'edició 2022, la dels 25 anys

Caelles afegeix, enguany, que «estem convençuts que l’any 2022 Reus tornarà a viure amb intensitat aquest certamen firal, un dels més antics de Catalunya, que ens fa viure amb emoció espectacles de cavalls, les curses de sacs d'avellanes o les demostracions eqüestres en unes plàcides nits d’estiu».

La regidora destaca especialment el fet que, l'any 2022, farà 25 anys de la primera edició de la fira del cavall dins de la Fira de Sant Jaume, motiu pel qual «ja s’ha acordat amb els Amics del Cavall que comencin a preparar una edició molt especial». Es tracta d'una convocatòria que vol mantenir viva «una de les tradicions més antigues de Reus».

La Fira de Sant Jaume en general, segons es recorda des del consistori «té els seus orígens en l’any 1343, quan el rei Pere III va concedir a la ciutat el dret per organitzar-la. Des d’aleshores s’ha anat celebrant amb una notable continuïtat». Ara fa 25 anys s'hi va incorporar, dins de la programació, i com a part important, la fira del cavall.