FiraReus en una imatge d'arxiu

FiraReus cancel·la el Tot Nuvis i qualsevol altre acte destinat al públic general

El recinte firal vol garantir al màxim la seguretat dels assistents|Els interessats en celebrara actes s'hauran d'adaptar al pla de contingència

FiraReus cancel·la el Tot Nuvis i no organitzarà cap altre esdeveniment destinat al públic general, amb l'objectiu de garantir la seguretat davant la Covid-19. Una mesura dràstica que ha anunciat la mateixa entitat, que ha explicat que, en el que resta de mesos de l'any, se centrarà només «en l’activitat professional».

Entre altres mesures, es limitarà l'activitat al mercat de reunions (MICE), complint amb el Pla de Contingència de REDESSA – FiraReus. Fins al 31 de desembre, qualsevol tipus d'activitat firal, pròpia o externa, queda suspesa, segons justifica l'entitat, per la dificultat de garantir la seguretat dels assistents en actes massius o de major afluència de públic.

D'aquesta manera, la fira Tot Nuvis, prevista per al cap de setmana del  13 a 15 de novembre, queda també cancel·lada

Objectiu, reduir els riscos sanitaris

La regidora d’Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, ha explicat que «la voluntat és reduir els riscos sanitaris, organitzatius i econòmics que comportaria mantenir els esdeveniments firals, alhora que plantegem els nous formats professionals que centraran l’activitat de FiraReus durant els pròxims mesos».

Es tracta d'un canvi de paradigma total per a FiraReus, així com pels  interessats en organitzar actes al recinte, ja que per fer-ho, hauran d'adaptar-se al pla de contingències  de FiraReus per a la celebració d’esdeveniments, complint amb els aforaments, les distàncies de seguretat  i les mesures d’higiene.

Qualsevol acte celebrat a FiraReus haurà de ser prèviament autoritzat i disposar d'un sistema de recopilació de dades dels assistents, per poder efectuar un seguiment en el cas que es produeixi una situació de risc o rebrot, seguint amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

Dins el pla de contingència de FiraReus es contempla la limitació d'aforament per a recintes firals i de congressos, que no pot superar el bdel màxim autoritzat. En el cas de l’Auditori Antoni Gaudí, per exemple, significa un màxim d'aforament permès de 377 persones.

Davant la situació, FiraReus treballa en la redacció d’un pla estratègic que marcarà les accions a seguir i els formats d’esdeveniments a treballar en el període 2021-2023.