La Generalitat podria no assumir el dèficit del 2017 de l'Hospital de Reus

La possibilitat que Reus torni a absorbir les reserves de Móra segueix sobre la taula

«Aquest desequilibri es resoldrà amb la complicitat del CatSalut», explicava el director del departament de Salut de la Generalitat, Adrià Comella, referint-se al dèficit de l'Hospital Sant Joan de l'any 2017. Aquesta complicitat podria ser molt menor de la qual s'esperava segons apunta 'Diari de Tarragona', i és que Reus tornaria a utilitzar les reserves econòmiques de l'Hospital de Móra per eixugar el dèficit de l'any passat.

Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, malgrat l'anunci d'aquesta setmana respecte al futur de l'Hospital, «totes les opcions segueixen sobre la taula» pel que fa a resoldre la causa de dissolució que pesa sobre el centre sanitari. És el mateix discurs que es feia fa una setmana després que es fes públic que les reserves econòmiques de l'Hospital de Móra podrien tornar a servir per eixugar el dèficit de l'hospital reusenc de 3,5 milions d'euros.

Foto de família feta en anunciar la nova solució per a l'Hospital Sant Joan | Jordi Olària

 

La carambola de Gecohsa per salvar l'Hospital Sant Joan

Si aquesta solució es concreta, rebaixaria les expectatives arran de la visita del director del CatSalut a Reus. «Es remourà la causa de dissolució del 2017», va sentenciar a la sala de premsa de l'Hospital Sant Joan. Preguntat per la premsa, no va voler o poder concretar de quina manera, però va repetir que la solució comptaria amb la complicitat del departament, però va sentenciar que «els recursos que es necessiten per cobrir-ho, hi seran».

Aquesta mesura ja es va utilitzar per eixugar el dèficit del 2015 i, quan l'any 2016 es va tornar a tancar amb números vermells, es va assegurar que no es tornaria a utilitzar aquella mesura. Ara, però, segueix sobre la taula. El cas és que, per solucionar el dèficit econòmic del 2017, l'Ajuntament de Reus tenia intenció de vendre's Gecohsa, la societat municipal que gestiona l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Aquesta venda, però, hauria quedat taxada força per sota del que es preveia a Reus i, per tant, caldria buscar noves alternatives.

Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. | Cedida

 

La venda de Gecohsa a la Generalitat té sentit, expliquen fonts de l'Hospital Sant Joan, perquè és el govern català qui assumirà la gestió de l'Hospital de Móra. Es vol fer realitat, d'aquesta manera, la reivindicació de la Ribera d'Ebre i la resta de comarques que el tenen com a centre de referència, i que volen que es gestioni des del territori. El govern català estaria estudiant el pes que hi acabi tenint el territori.

"Molt bon inici de la campanya 'Reus x2'" "Reus tindrà 100 nous arbres"