Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus

El Govern de Reus aprova el Pla Estratègic de Participació Ciutadana

El pla contempla quatre eixos estratègics per impulsar la transparència i la participació

Reus ja té Pla Estratègic de Participació Ciutadana, després que la Junta de Govern de l'Ajuntament l'hagi aprovat aquest divendres, 12 de febrer. Es tracta d'un document que planifica les polítiques públiques que el Govern de Reus desenvoluparà durant el mandat 2019-2023, d'acord amb el compromís de governar amb criteris de col·laboració i de proximitat amb la ciutadania. 

L'objectiu principal del pla és disposar d'una eina que permeti definir les prioritats de l'acció de govern pel que fa a la participació, així com concretar i desplegar els punts establerts al nou Reglament de Participació Ciutadana, de manera planificada, integradora i cohesionada. El reglament vol oferir el major nombre de nombre de canals i mitjans de participació possibles, fer-los més accessibles i transparents, dins d’un marc garantista, de seguretat jurídica i corresponsabilitat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquest Pla Estratègic de Participació Ciutadana, doncs, és l’instrument de planificació que estableix els eixos estratègics, les línies de treball, els objectius i les accions que portarà a terme l’Ajuntament en l’àmbit de la participació ciutadana en els pròxims anys. D'aquesta manera, el pla contempla 4 eixos estratègics, 19 línies de treball, 87 objectius i 123 accions. 

Els eixos de treball són (1) l'accés a la informació, transparència i retiment de comptes; (2) el foment de la cultura participativa i democràtica; (3) els instruments de participacióciutadana, i (4) els canals i mitjans de participació ciutadana.