Jordi Cervera, regidor Esports Ajuntament Reus, Carles Pellicer, alcalde de Reus

El govern de Reus qualifica de «deslleial i oportunista» el PSC

Pellicer i Cervera carreguen durament contra Andreu Martín per haver-se reunit amb Javier Tebas arran de la crisi del CF Reus Deportiu

El CF Reus Deportiu ha rebut, aquest dijous a la nit, una nova multa de LaLiga per valor de 200.000 euros; una sanció que, el regidor d'Esports, Jordi Cervera, ha relacionat amb la visita que el PSC de la ciutat ha fet, també dijous, a l'estament que presideix Javier Tebas. Tot plegat en la resposta que l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i Cervera, han volgut donar a les acusacions que el socialista Andreu Martín els ha etzibat aquest mateix divendres al matí.

La multa al CF Reus i la visita d'Andreu Martín

«La visita d'Andreu Martín va sortir cara, a la ciutat; va anar a veure al senyor Tebas i la resposta va ser una multa de 200.000 euros més», ha sentenciat Jordi Cervera. El regidor d'Esports ha explicat que, en una conversa telefònica amb la intèrpret dels nous amos del CF Reus Deportiu, «m'ha convidat aquesta tarda, que hi ha consell d'administració dels accionistes que hi havia a la societat, perquè el senyor Onolfo els vol transmetre com està el Reus Deportiu».

Preguntat per la premsa, Cervera ha matisat que no es tractava d'un consell d'administració, sinó d'una reunió informativa amb «antics accionistes», tot i que fonts d'aquest grup de persones apunten a aquest mitjà que encara compten amb accions del CF Reus Deportiu. El cas és que, en aquesta trucada telefònica, la intèrpret de Clifton Onolfo ha informat al responsable polític d'Esports a Reus que LaLiga ha imposat al club una nova sanció, de la qual Cervera no ha concretat el motiu, de 200.000 euros.

Finalment ha estat el CF Reus qui ha anunciat el motiu de la sanció. Segons l'entitat roig-i-negra, la causa d'aquesta sanció és que l'anterior direcció de la SAD va informar a LaLiga que el principal accionista aportaria 2.000.000 euros a la tresoreria del club, en un contracte de préstec, però va acabar aportant una xifra considerablement menor.

 
Jordi Cervera, regidor d'Esports Ajuntament de Reus, Carles Pellicer, alcalde de Reus
Jorid Cervera, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, i Carles Pellicer, alcalde de la ciutat | Jordi Olària Gras

 

El govern considera deslleial i oportunista el portaveu del PSC

«Volem denunciar un nou acte de deslleialtat institucional del Partit dels Socialistes de Catalunya», ha etzibat Carles Pellicer en començar la compareixença de premsa d'aquesta tarda. «Denunciem la deslleialtat institucional del senyor Martín perquè ha actuat com si fos membre del govern de Reus, quan només representa el quart grup municipal amb representació al plenari», ha reblat el batlle.

L'anunci, aquest matí, que el PSC s'havia reunit amb LaLiga i el Consejo Superior de Deportes no ha agradat al govern reusenc. Considera que «ha actuat d'amagat, a esquenes del govern, en un tema de ciutat com és el futur del CF Reus Deportiu», segons Pellicer. Ha atacat a Martín en concret afirmant que «ens hagués agradat que s'hagués implicat en altres temes de la ciutat amb la mateixa força que ho ha fet en aquest cas, com és el tancament de Virginias; on era, ell, què va fer, el senyor Martín, amb la fàbrica Virginias?, amb la problemàtica dels treballadors? El PSC no hi era, de fet, el PSC acostuma a no ser-hi mai».

Segons fonts municipals, el govern va mantenir contactes amb la propietat de l'emblemàtica indústria reusenca i amb el col·lectiu dels treballadors. Segons apunten, la finalitat era poder actuar de mitjancer, sense arribar-s'hi a implicar directament, per tal de reduir l'impacte negatiu del tancament. «No devíem estar en precampanya electoral», ha sentenciat el batlle reusenc.

Anabel Martínez i Andreu Martín durant la roda de premsa del PSC
Anabel Martínez i Andreu Martín durant la roda de premsa del PSC | Jordi Olària Gras

 

Sospiten que Andreu Martín ha amagat informació

En una compareixença de premsa que ha estat un atac constant al PSC, s'ha qualificat el seu portaveu de «deslleial i oportunista». Cervera també ha deixat anar que «hi ha d'haver alguna cosa més important que no s'ha desvelat», respecte de la reunió del portaveu socialista amb Javier Tebas; alguna cosa que no ha concretat més. «Ell és sabedor de tot, l'he anat informant pas a pas», assegura el titular municipal d'Esports, i afirma que Tebas no ha demostrat gaire estima pel CF Reus Deportiu.

Pellicer ha etzibat, per últim, que Andreu Martín no era habitual a la llotja de l'Estadi Municipal ni va ser present a la manifestació que l'afició roig-i-negra va organitzar la setmana passada. Afirma, també, que no es pot queixar de falta d'informació perquè, assegura, «no hem rebut cap pregunta del senyor Martín». Pellicer ha conclòs que «la foto del senyor Martín amb el senyor Tebas és la foto de la deslleialtat».

Martín contesta a Pellicer i Cervera

El portaveu del PSC ha contestat a les paraules que li han dedicat l'alcalde Carles Pellicer i el regidor d'Esports Jordi Cervera i considera «lamentable» que no hagin estat capaços d'acceptar la critica a la seva inacció davant el problema del CF Reus Deportiu i «hagin reaccionat amb desqualificacions i acusacions falses».

Tanmateix, Martín considera que el batlle i el regidor «confonen oposició amb desqualificació». A més, el socialista assenyala que «recórrer a acusacions falses és un símptoma de nerviosisme, incapacitat i de no tenir arguments per justificar la seva inoperància». Per acabar, el portaveu del PSC ha dit «si cou, és que pica».


Comentaris