Un miler d'alumnes de Reus recreen la Víbria al Mercadal amb l'«Hola Sant Pere!»

1.200 infants han donat el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere
La Víbria ha estat l'element del seguici festiu escollit per l'edició d'enguany de l''Hola Sant Pere!' | Laia Riba

 

Gairebé 1.200 alumnes de 25 centres educatius de Reus s'han reunit aquest matí, de dimecres 12 de juny, amb un mateix objectiu: donar la benvinguda a la Festa Major de Sant Pere de Reus 2019. Ho han fet d'una manera molt especial com ja es porta realitzant sis anys, dibuixant entre tots un element festiu de la ciutat al mig de la plaça del Mercadal, enguany ha estat el torn de formar la Víbria. Els alumnes han aixecat una cartolina i han cridat «Hola Sant Pere!», en diverses ocasions. Enguany sense la presència de l'avioneta, que per manca de gasolina ha hagut de marxar abans.

 

 

 

 

1.200 alumnes donen el tret de sortida a Sant Pere 2019

En aquest acte festiu els nens i nenes dels diferents centres educatius de Reus donen la benvinguda a la Festa Major de Sant Pere de Reus iniciant el tret de sortida a la festa major gran de la capital del Baix Camp.

 

El gegantó Joan Petit també ha estat present per recaptar fons contra el càncer infantil | Àngel Ullate

 

Passades les deu del matí, els infants de les diferents escoles reusenques han començat a desfilar per la plaça del Mercadal i a col·locar-se en el lloc que els hi havia estat atribuït. A poc a poc el miler de nens i nenes han anat format la figura de la Víbria. Cada infant tenia un paper imprescindible en aquest acte i amb un ambient festiu a vista d'ocell s'ha pogut veure la silueta de la Víbria de Reus.

 

Nens i nenes de Reus diuen «hola» a Sant Pere en forma de Vibria | Àngel Ullate

 

Els alumnes reusencs han cridat «Hola Sant Pere!»

Canal Reus amb la col·laboració de les regidories de Cultura i d'Ensenyament i Política Lingüística ja fa sis anys que aposten per donar el tret de sortida a Sant Pere de la mà dels més petits de la ciutat. Enguany després de la Mulassa, l'Àliga, el Drac, el Basilisc i el Lleó, la Víbria ha pres el protagonisme. Un cop ha finalitzat el crit d'«Hola Sant Pere!», la Víbria ha començat a ballar davant els 1.200 alumnes reusencs. Finalment, tant l'alumnat com el professorat han menjat un tros de coca de la Pastisseria Caelles. 

 

Els infants s'han col·locat per fer la silueta d'un dels elements de foc de Reus | Àngel Ullate

 

Tots de color verd per configurar la Víbria

L'Aleix és un alumne de l'escola Pare Manyanet que estava visiblement emocionat per fer la Víbria al Mercadal, ha explicat que «ens hem quedat molt quiets per dir-li 'hola' a Sant Pere» afegeix que «feia molta calor però ha estat molt divertit». D'altra banda, la Júlia que va a l'escola Rubió i Ors ha comentat que avui «hem vingut vestits de color verd per dibuixar una Víbria amb els nostres cossos, perquè és com un drac de color verd».

 

Els familiars de l'escola Isabel Besora s'han manifestat per reclamar la línia de P3 | Àngel Ullate

 

Un 'Hola Sant Pere!' sense avioneta i reivindicatiu

Aquesta edició de l''Hola Sant Pere!' ha estat protagonitzada per l'absència de l'avioneta de l'Aeroclub de Reus, que després de fer diversos tombs per la plaça ha hagut de tornar a l'aeroport perquè s'ha quedat sense gasolina, i per tant, els infants no han pogut cridar-li «Hola Sant Pere». D'altra banda, els familiars de l'escola Isabel Besora de Reus han aprofitat l'ocasió per seguir reclamant la nova línia de P3 al centre i per aquest motiu, s'han volgut visibilitzar desplegant una pancarta reivindicativa.