El Centre Cívic Llevant de Reus, en una imatge d'arxiu

Bona part dels equipaments de Reus recuperen activitat dilluns

L'Ajuntament els ha adaptat a les circumstàncies i segueix prioritzant l'atenció a distància

L'Ajuntament de Reus preveu reobrir dilluns vinent els equipaments municipals després d'haver-los tancat arran del confinament. Segons detalla el govern local, «ho farà amb noves mesures de seguretat i prevenció per minimitzar l’aforament a les dependències municipals, i fomentar l’atenció per via de canals no presencials».

Es vol «limitar al mínim» l'atenció presencial i potenciar la telefònica i la digital. Tot i això, el consistori explica que els equipaments s'han preparat per poder rebre la ciutadania. A més de senyalització per recordar que cal mantenir la distància de seguretat, també s'ha reduït l'aforament màxim de cada oficina.

En alguns casos s'han eliminat les sales d'espera perquè no permetien garantir el distanciament social i «s’han instal·lat mampares a les taules d’atenció, es limita l’atenció a una única persona per cada taula, i s’ha establert el protocol de desinfecció de les taules despès de cada cita».

Joventut reprèn l'activitat presencial

El Casal de Joves i l'Oficina Jove del Baix Camp obriran dilluns vinent i, fins al 22 de juny, atendran consultes telefòniques i presencials. Serà els dilluns, dimecres i divendres de 10 del matí a una del migdia per als serveis d'informació juvenil i de treball, i els dimarts i dijous de quatre de la tarda a dos quarts de set també per al de salut emocional i el de mobilitat internacional.

L'Ajuntament insisteix que és preferible fer servir els canals telemàtics, en aquest cas, els correus info.joventut@reus.cat i baixcamp@oficinajove.cat, les xarxes socials d'@joventutreus i el número de WhatsApp 620 023 736.

Cultura torna a obrir al públic

La Casa Rull, seu de la regidoria de Cultura i de l'Institut Municipal Reus Cultura recupera l'activitat presencial amb l'horari d'estiu: de dilluns a divendres de 10 a dues. El que s'amplia és l'horari d'atenció telefònica, que també s'oferirà al 977 010 650 de dimarts a divendres entre cinc de la tarda i dos quarts de set.

L'entrada a la recepció serà des del jardí de la Casa Rull, s'atendrà persona per persona, caldrà portar mascareta i es posarà gel desinfectant a disposició dels visitants. Sense ser estrictament necessari demanar-la, es prioritzarà l'atenció de qui tingui cita prèvia.

L'altra branca de Cultura, els Museus de Reus, també tornen a obrir portes, en aquest cas a partir de dimarts dia 9. Cada setmana, de dimarts a dissabte estaran oberts d'onze del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre. Caldrà dur mascareta i fer servir el gel hidroalcohòlic, les visites hauran de ser individuals i es limitarà l'aforament a les sales d'exposició.

Les visites de grups i els espais del refugi de la Patacada i de la Bòbila Sugranyes no es reprendran fins al mes de juliol i també s'hi limitarà el nombre de visitants.

El Centre Cívic Llevant de Reus, en una imatge d'arxiu
Reus reobre els centres cívics amb una programació d'activitats per l'estiu | Ajuntament de Reus

Turisme i els Centres Cívics també obren portes

Pel que fa a l'oficina de turisme, el Gaudí Centre, obrirà de dilluns a divendres de dos quarts de deu a dues i de quatre de la tarda a vuit, a més dels diumenges i festius de deu a dues. L'equipament com a tal també es podrà tornar a visitar de dilluns a dissabte de deu a dues i de quatre a vuit, i els diumenges i festius de deu a dues.

L'excepció serà aquest dilluns vinent, i és que l'activitat no es reprendrà fins dimarts. Les mesures de seguretat per aquest espai s'han concretat en limitar l'aforament a un terç de la seva capacitat habitual. Pel que fa a l'Arxiu Municipal, s'hi farà atenció presencial els dimarts i els dijous de nou del matí a dues del migdia demanant cita prèvia.

La xarxa municipal de Centres Cívics de Reus torna a posar-se en marxa dilluns amb mesures de prevenció i limitació d'aforament. Als usuaris habituals se'ls avisarà per carta de les novetats pel que fa a com dur a terme la seva activitat a l'equipament.

Durant el que queda del mes de juny, els Centres Cívics del Carme, Mestral i Mas Abelló obriran matí i tarda, el Ponent ho farà només a la tarda, i Migjorn i Llevant ho faran al matí. Pel que fa al Casal de les Dones, l'atenció es farà prèvia petició de cita; el Punt d'Atenció a la Diversitat Sexual i el d'Informació i Assessorament a les Dones estan operatius a través del telèfon 977 010 672 i del correu casaldones@reus.cat.

El Pavelló Olímpic, el Cementiri, les Biblioteques i els Teatres

En el cas de l'equipament esportiu, reprèn la seva activitat el gimnàs municipal fins al catorze d'agost, de dilluns a divendres de vuit del matí a dues del migdia i de dos quarts de quatre a dos quarts de deu. S'obre només per als abonats que ja ho siguin i es restringeix l'activitat a les sales ocupades actualment pel gimnàs i per la pista poliesportiva del pavelló, que s'ha adequat per oferir el servei.

Comptarà també amb mesures de control, neteja i desinfecció, així com limitació d'aforament. No es podran fer servir els vestidors i s'haurà de circular en un sol sentit per evitar l'encreuament de persones als passadissos. Pel que fa al Cementiri General de Reus, els seus horaris seran, durant la setmana vinent, de deu a una, i la segona quinzena de juny, de quatre a set de la tarda.

Les Biblioteques Municipals ja van recuperar el servei de préstec i devolucions el passat 25 de maig, i serà el mateix servei que oferiran fins a meitats de juny. Els teatres de Reus no recuperaran l'activitat, però en el cas del Fortuny es preveu tornar a obrir la taquilla a meitats de mes, un espai que, en el cas del Bartrina, encara no té data.


Comentaris