Els horts urbans de Reus reben la visita d'una desena de persones

Els horts s贸n gestionats per l'IMFE Mas Carandell i les visites formen part de les activitats d'estiu programades pels Centres C铆vics
Un equip de l鈥橧MFE Mas Carandell condueix la visita als horts urbans del barri Sol i Vista | Cedida
 

 

Al llarg d'aquesta setmana, els horts ecourbans van rebre la visita d'una desena de persones en el marc de les activitats d'estiu programades pels Centres C铆vics de Reus. Els participants sortien des del Centre C铆vic Ponent a les 8.30 hores i es dirigien cap als horts urbans ubicats al barri Sol i Vista. Aquests horts s贸n gestionats per l'Institut Municipal de Formaci贸 i Empresa (IMFE) Mas Carandell i la visita va anar a c脿rrec de la dinamitzadora d'entitats i equipaments municipals als barris de Ponent, que forma part d'un Pla d'experienciaci贸 laboral de l'IMFE Mas Carandell desenvolupat en el marc del programa Treball als Barris.

 

Els participants van con猫ixer diversos aspectes del conreu agr铆cola

Un cop a l'espai de cultiu, un dels monitors dels horts va explicar el projecte, que neix l'any 2013 a partir d'una acci贸 vinculada tamb茅 a Treballs als Barris. Tamb茅 es van explicar altres aspectes agr铆coles com l'evoluci贸 de la producci贸 i en quin moment el cicle agr铆cola es troben actualment els diferents conreus. D'altra banda, les persones assistents van poder con猫ixer de prop les diferents varietats d'hortalisses conreades, els productes de temporada, les particularitats de cadascun i les seves caracter铆stiques ecol貌giques, els m猫todes ecol貌gics utilitzats per combatre les plagues, aix铆 com la rotaci贸 de cultius com a mecanisme de prevenci贸. 

 

Solidaritat i socialitzaci贸 a trav茅s dels horts urbans

Els terrenys que ocupen els horts urbans s贸n propietat de l'Ajuntament de Reus i s贸n assignats al ve茂nat del barri Sol i Vista per la Regidoria de Participaci贸 Ciutadana que, a trav茅s d'un contracte d'煤s, proporciona la terra als ve茂ns i ve茂nes que volen cultivar-la, amb la condici贸 que la producci贸 sigui 100% ecol貌gica i per a consum propi. En els darrers anys, l'IMFE Mas Carandell, a trav茅s de les accions anomenades Plans d'experienciaci贸 laboral, contracta persones aturades per treballar en per铆odes de sis mesos per donar suport en el manteniment dels horts, amb l'objectiu de millorar la seva qualificaci贸 t猫cnica i professional en agricultura ecol貌gica. 

 

A m茅s d'aquesta finalitat professionalitzadora, els horts urbans tenen altres dues funcions: una de socialitzadora, ja que, s贸n espais de trobada entre la ciutadania resident al barri; i l'altra de solid脿ria, perqu猫 la producci贸 de temporada que es cull cada dilluns, dimecres i divendres serveix per abastir el menjador social de la ciutat que gestiona C脿ritas.

 

Els Plans d'experienciaci贸 de l'IMFE Mas Carandell s贸n subvencionals pel Servei P煤blic d'Ocupaci贸 de Catalunya i pel Ministerio de trabajo, Migraciones y Seguridad Social, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als Barris. 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Reus. 脡s gratis!

Comentaris