La passió per les arts escèniques uneix una vintena de joves d'arreu del món a Reus

El Centre d'Art Cal Massó ofereix un Camp de Treball a joves internacionals per perfeccionar diverses disciplines artístiques
Cal Massó acull aquest Camp de Treball artístic | Laia Riba

 

Una vintena de joves de tot el món es troben aquests dies concentrats a Reus units per una passió: les arts escèniques. S'hi estaran durant dues setmanes per fer un Camp de Treball artístic i al Centre d'Art Cal Massó, espai que acull el projecte, es respira un aire d'intensa activitat amb aquests joves que treballen la creació artística amb l'objectiu final de portar a cap una 'performance' oberta a tota la ciutadania.

 

Tres professionals de cada vessant guien en el procés creatiu dels joves | Laia Riba

 

Una vintena de joves escullen Reus per un Camp de Treball

Des d'Armènia, Colòmbia, Rússia, Alemanya, Mèxic o Dinamarca, entre més països, han vingut a Reus per participar en aquest Camp de Treball que està promogut per COCAT, la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya i impulsat pel Centre d'Art Cal Massó.

 

Els participants perfeccionen una tècnica diferent durant dues setmanes | Laia Riba

 

Una iniciativa que ha rebut el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació Josep Carol i l'Ajuntament de Reus. Un projecte que va sorgir amb l'objectiu de promoure la creació de disciplines artístiques, en aquesta ocasió amb joves internacionals.

 

Cal Massó es converteix en un espai d'alliberament artístic

Cada matí a les instal·lacions de Cal Massó l'art flueix per cada racó, cadascú té una habilitat o una tasca que vol treballar i dispersats per tota la sala, van practicant aquests vessants amb l'ajuda de tres formadors professionals que els guien en el procés de perfeccionament. Fan activitats per millorar la tècnica escènica que desenvolupen ja sigui a través de la música, el circ, el teatre o la dansa.

 

La musica, la dansa, l'art, el teatre i l'expressió corporal són les disciplines que es treballen | Laia Riba

 

Descobreixen el territori i la cultura de la zona

A banda del perfeccionament del moviment, aquesta vintena de joves a les tardes porten a cap diverses activitats culturals relacionades amb la ciutat i el territori. Una de les gestores d'aquest Camp de Treball és l'Aina Llorens i explica que «hem anat a un assaig de castells al local dels Xiquets de Reus, farem excursions per conèixer el territori o rutes per la ciutat i els monuments».

 

Un projecte que també serveix d'excusa per compartir polítiques, conèixer altres països i «entre tots construir un 'timeship' per connectar i intercanviar les diferents cultures», afegeix Llorens.

 

Els usuaris coneixen el territori a través activats culturals | Laia Riba

 

La Nazil és una noia de Turquia que ha vingut a Reus per participar en aquest Camp de Treball artístic. Ella perfecciona l'expressió a través del moviment i explica que és una gran amant de les arts com pintar, cantar i ballar, per aquest motiu «volia conèixer altres persones de Catalunya i del món», comenta.

 

D'altra banda, entre la vintena de joves hi ha un músic professional vingut d'Armènia que va triar aquest camp de treball perquè «volia fer una activitat en la qual no rebés a canvi, ja que volia provar coses noves i experiències diferents», manifesta mentre no deixa de tocar el violí.

 

Poden construir i improvisar mitjançant un procés creatiu compartit | Laia Riba

 

Una 'performance' culminarà el Camp de Treball de Reus

Aquesta vintena de joves dormen a l'escola La Vitxeta i seran a Reus durant gairebé dues setmanes. Finalitzaran aquest Camp de Treball amb una 'performance' final els dies 19 i 25 de juliol a partir de les vuit del vespre on realitzaran una mostra oberta dels resultats dels tallers creatius a Cal Massó obertes a tothom i d'entrada lliure.

"💶 SOUS: Quant cobren els regidors i càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Reus?" "Sense operador privat per al Mercat de Carrilet de Reus un any després"