Judit Aixalà i Ima Mis, assessora i cap d'Oficina de la Generalitat

Aixalà es converteix en personal eventual del Departament de Polítiques Digitals | Mis s'encarregarà de les relacions institucionals del Departament de Cultura

Judit Aixalà és, des d'avui, assessora eventual del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. Sense haver tingut càrrecs organics, havia format part de la Convergència Democràtica de Catalunya a Reus fins que va decidir desentendre-se'n per desavinences amb la direcció actual. També relacionada amb la ciutat de Reus, Ima Mis, expresidenta local de l'aleshores Convergència Democràtica de Catalunya, és des d'avui cap de l'Oficina de Relacions Institucionals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Així s'ha publicat al Diari Oficial, on també consten les tasques que se li encarregaran.

Judit Aixalà, esposa de Terradellas, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

Judit Aixalà, personal eventual del Departament de Polítiques Digitals

El càrrec per al qual se l'ha nomenat avui suposa assessorar en la planificació i avaluació de programes de polítiques digitals al territori; organitzar i promocionar aquestes iniciatives; assistir a les reunions que se li encarreguin; i fer el seguiment de les polítiques digitals que tinguin afectació al territori. Per tot plegat, i per la categoria A dins el funcionariat, se li retribuirà un sou d'almenys 50.000 euros i un complement anual de 19.466,88 euros.

Judit Aixalà va ser detinguda a finals de maig en el marc d'una operació contra el presumpte desviament de diners públics destinats a subvencions a la cooperació. Ella i la seva parella, Víctor Terradellas, van ser detinguts per la Policia Nacional i portats a la comissaria de Barcelona per prendre'ls declaració. Aixalà va ser posada en llibertat aquell mateix 24 de maig.

Ima Mis en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

 

Ima Mis, cap de l'Oficina de Relacions Institucionals del Departament de Cultura

Mis s'ha convertit, des del 4 de juny passat, en una peça més de l'engranatge de la conselleria de Cultura de la Generalitat. En el seu cas, se li encarrega fer el seguiment i preparar la informació necessària per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya i als informes sol·licitats pel Síndic de Greuges; fer seguiment de l'activitat parlamentària de les institucions estatals relacionada o interessant pel Departament de Cultura; i elaborar informes i  assessorar la persona que dirigeixi el departament. Per fer tot això se li ha atorgat la categoria A dins el funcionariat, la mateixa que a Aixalà, amb la diferència que el complement específic d'Ima Mis és de 30.699,24 euros.

Ima Mis, nascuda a Girona, té una forta vinculació amb Convergència i amb Reus, fins al punt d'haver-la presidit a la capital del Baix Camp. Anteriorment havia estat cap del gabinet de la també reusenca Meritxell Ruiz mentre aquesta va ser consellera d'Ensenyament; Mis també havia ocupat un lloc de vocal al Consell Assessor de Radio Televisió Espanyola a Catalunya.

"Ryanair cancel·la dos vols de l'Aeroport de Reus" "El PSC de Reus culpa Llauradó i Torra del «cost humà» de tancar l'accelerador"