Les llicències de terrassa de Reus no es pagaran fins a la tardor

L'Ajuntament i els propietaris de bars i restaurants han tingut una reunió aques dimecres per afrontar la fase 1 del desconfinament

Bars i restaurants de Reus seguiran sense pagar la llicència de terrassa fins a finals de setembre. Així ho ha aprovat l'Ajuntament després de la reunió mantinguda aquest dimecres al vespre amb representants del sector. L'objectiu, tal com explica el govern local, és «ajudar el sector al retorn a l’activitat, tenint en compte que dilluns dia 11 entra en vigor a Reus la fase 1 de la desescalada».

S'allarga l'exempció de pagar la terrassa

Com a la resta de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, bars i restaurants podran obrir les seves terrasses amb una limitació del 50% de la seva capacitat entre altres mesures. Aquest retorn a l'activitat podria no ser prou per garantir la viabilitat dels negocis, i és per això que s'ha acordat prorrogar quatre mesos l'exempció del pagament d'aquesta llicència.

Va ser una de les primeres mesures que el comitè d'emergències de Reus va adoptar quan es va decretar el confinament. En aquell moment es va optar per aquesta directriu tenint en compte que s'havia prohibit que els establiments obrissin. Ara es veu com una ajuda per tornar a activar l'economia local tot i que, segons ha explicat el govern, suposi un impacte important a les arques municipals.

Per acollir-se a aquesta possibilitat, els negocis han de sol·licitar-ho al consistori, un tràmit que es pot fer telemàticament. A la reunió celebrada aquest dimecres s'han abordat, també, altres qüestions relacionades amb la reobertura d'aquesta part del sector de la restauració.

Altres mesures per al sector de la restauració

Per part del govern de Reus hi han participat Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, i Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació. El sector econòmic hi ha estat representat a través de diversos propietaris d'aquesta mena de locals. S'han tractat també qüestions relacionades amb les mesures de seguretat que s'han d'aplicar quan es reobrin els negocis.

Des de qüestions bàsiques com la seguretat higiènica i la desinfecció, tant dels locals com de la via pública, fins a altres propostes en clau de futur. L'Ajuntament té sobre la taula elaborar algunes accions promocionals conjuntes entre comerç, restauració i oci. També s'ha posat sobre la taula la possibilitat de crear una central de compres.

Tampoc es descarta una reorganització de les entitats que representen aquests negocis «per garantir un lideratge potent i una comunicació més efectiva entre el sector i l’administració, que continuaran amb aquest treball conjunt», segons s'afirma des del consistori reusenc.


Comentaris
Josep
Pero se pagarán, de perdonar nada se perdona, el sueldo del Alcalde y los compis tampoco se perdonan. Yo esperaría que el Alcalde hiciera un gesto y se bajara el sueldo un 50% y se invirtiera a la causa.
Josep
Sr. Alcalde, ¿por que no se rebaja el sueldo a la mitad? y así pagar a esta pobre gente, si todos los que ocupan una silla se rebajan el sueldo, se podría donar, ah no !!!!, el sueldo no. El retrasar el pago no soluciona nada, esta crisis no es una crisis de verano, es para años, por tanto, retrasar la deuda serà peor, ahora no pueden pagar un mes, menos pagaràn cuatro meses.

envia el comentari