GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els carrers amb nom de dona de Reus, escenari de la manifestació feminista

La manifestació s'ha realitzat amb motiu del Dia de la Dona Treballadora
Centenars de persones han participat en la manifestació d'aquest matí | Laia Riba

 

Carrer de Rigoberta Menchú, carrer de Clara Campoamor, carrer de Rosa Leveroni i el parc de Frida Kahlo, aquestes han estat les diferents zones de Reus per les quals centenars de persones han passat aquest matí, divendres 8 de març, amb motiu de la vaga general feminista. Una iniciativa per visualitzar els carrers amb nom de dona als diferents barris de Reus, ja que des dels col·lectius feministes de la ciutat troben que «és trist que s'hagi d'anar als afores de Reus per trobar carrers amb nom de dona».

 

 

La manifestació ha estat organitzada pels col·lectius feministes de Reus | Laia Riba

 

Manifestació pels carrers amb nom de dona

Les manifestants han començat la concentració a les nou del matí des de la plaça de la Pastoreta i s'han dirigit fins a l'Administració d'Hisenda, on davant han llegit uns parlaments. Han passat pels diversos carrers amb nom de dona de la zona tot seguint una ruta circular. Tanmateix, durant el decurs de la manifestació, han tallat momentàniament les vies per les quals passaven, sobretot l'avinguda de Països Catalans que ha estat gran part del matí amb la circulació interrompuda.

 

Han penjat cartells amb la fotografia de la persona la qual el carrer porta el nom | Laia Riba

 

Un cop al carrer escollit, les manifestants s'han parat davant de la placa amb el nom de la dona i han llegit la biografia de la dona en qüestió així com, han fet referència a la tasca que va realitzar en la lluita feminista. Un cop acabats els parlaments penjaven un cartell amb una fotografia per visibilitzar a la dona del carrer.

 

Les manifestants s'han aturat davant del Mercadona de l'avinguda de Països Catalans | Laia Riba

 

D'altra banda també s'han aturat davant del Mercadona, del CAP Sant Pere, d'una residència geriàtrica, entre altres espais. Finalment han anat fins a la plaça de la dona treballadora, la plaça més significativa de Reus avui, vuit de març. Durant el transcurs de la manifestació s'han escoltat càntics de tota mena i també han cantat totes plegades cançons feministes. Després s'han dirigit cap a la plaça del Mercadal on a les 12.00 hores s'han concentrat per fer una manifestació davant de l'Ajuntament.

 

L'avinguda de Països Catalans ha quedat temporalment tallada | Laia Riba

 

«La història té nom de dona»

Els col·lectius feministes que han format part de la manifestació d'aquest matí han engegat aquesta iniciativa perquè afirmen que «la història té nom de dona», explicaven durant el transcurs del recorregut reivindicatiu. Una iniciativa per donar a conèixer els carrers de la ciutat que porten el nom de dones que han lluitat pels drets del col·lectiu femení.

 

També et pot interessar: