Marxa de vehicles antics per commemorar el centenari de la I Copa d'Automobilisme Ciutat de Reus

L'acte serà el diumenge, 24 de març, i la marxa anirà des de Reus fins a Falset
Imatge de la històrica I Copa d'Automobilisme Ciutat de Reus que aquest diumenge es commemorarà el seu centenari | firaReus

 

El Biela Club commemorarà aquest pròxim diumenge, 24 de març, el centenari de la I Copa d'Automobilisme Ciutat de Reus que es va disputar per primer cop l'any 1919. En aquella ocasió, la capital del Priorat ja va formar part de l'itinerari de la primera prova de ral·li de les comarques de Tarragona, és per això que, en la seva commemoració de diumenge, Falset també entrarà dins el recorregut. 

Falset tindrà molt protagonisme en el recorregut

Una vintena de cotxes d'època —tots daten de principis del segle XX— participaran en aquest acte de commemoració. La jornada començarà a les 9.00 hores quan els vehicles es concentraran a la plaça del Mercadal i cap al voltant de les 10.15 hores tots aquests vehicles posaran el motor en marxa i partiran direcció a la capital del Priorat. Està previst que els automòbils arribin a Falset una hora més tard, cap a les 11.15 hores. Un cop els vehicles estiguin a Falset, el públic podrà contemplar-los a la plaça de la Quartera, en aquest moment, les autoritats locals rebran els participants i els hi faran entrega d'un obsequi. 

Tot seguit, pels volts de les 12.00 hores, l'enoteca Aguiló Vinateria oferirà un tast de vins als participants els quals, més tard, tindran l'oportunitat de visitar el Celler Cooperatiu de Falset. Com a curiositat cal destacar que aquest any el celler modernista també compleix 100 anys. L'edifici és obra de Cèsar Martinell i és considerat una de les Catedrals del Vi de les comarques de Tarragona. Per últim, abans que els participants tornin a marxar cap a Reus, els conductors podran gaudir d'un dinar a l'Hotel Hostal Sport de Falset. 

I Copa d'Automobilisme Ciutat de Reus

Aquest any la 19a edició de la fira del motor de Reus, l'Epocauto, ja va homenatjar aquesta fita i ho va fer reservant un estand dedicat a la I Copa d'Automobilisme Ciutat de Reus. En aquest estand, el Biela Club va col·locar diferents models de cotxes antics coetanis de la prova, és a dir, de l'any 1919 i 1920. La cursa va ser pionera a la ciutat de Reus però es tenen molt poques dades

"L'Escola la Vitxeta de Reus visita la redacció de TarragonaDigital.com" "PORTES OBERTES: Descobriu el Conservatori de Música de la Diputació a Reus!"