Dos infants en una taula de fusta en un pati

Obert el període de matrícula de les Escoles Bressol Municipals de Reus

Es mantenen els preus públics i la tarifació social segons la renda familiar

El període de matriculació a les Escoles Bressol Municipals de Reus ja està en marxa. S'ha obert aquest dilluns, 7 de juny, i ho estarà fins al dijous de la setmana vinent, 17 de juny. Durant la prematrícula es van rebre 337 sol·licituds per a 399 places i segons informa el govern municipal, 258 prematrícules tindran plaça al centre escollit en primera opció, un 76,5%.

A partir de divendres de la setmana vinent, 18 de juny, començarà l'assignació de places a partir dels punts aconseguits per cada família. Tal com es va informar quan va començar el període de prematrícula, s'han mantingut els preus públics amb tarifació social. Es tracta d'una mesura que ja es va posar en marxa per al curs 2020-2021.

La diferència, segons destaca el regidor d'Educació, Daniel Recasens, és que es passa de les subvencions per a criteris concrets a un preu ajustat a la renda familiar. Aquesta manera d'establir una tarifació progressiva «objectiva i proporciona el preu a la realitat de cada família» segons assegura.

Recasens apuntava ara fa un mes que «suposem que hi haurà, en menor mesura que l'any passat, un encaixonament progressiu; res fa pensar que hi hagi una davallada important de places». Durant el curs passat hi va haver certa variació de la matrícula a causa de la pandèmia.

Tot i això, recordava que «els moviments al llarg del curs es van anar ressituant en termes de matrícula gairebé ordinària». Els criteris establerts per distribuir punts a l'hora d'atribuir les places són els següents:

—Si l'alumne té germans matriculats al centre o algun dels seus progenitors hi treballa tindrà 40 punts.

—Si viu a Reus, que en aquest cas és una sola zona escolar, tindrà 30 punts.

—Si els dos progenitors estan treballant o es troben en ERTO, 30 punts.

—Si un progenitor treballa i el segon està en excedència per reincorporar-se aquest 2021, 25 punts.

—Les famílies nombroses i les monoparentals tindran 15 punts.

—Si la família és beneficiària de la renda mínima d'inserció tindrà 10 punts.

—Si l'alumne, algun germà o algun dels progenitors pateix una discapacitat del 33% o superior tindrà 10 punts.