Els Mercats de Reus, cap a la venda per Internet

Tant el Central com el del Carrilet podrien comptar amb aquest servei a partir de l'any vinent
Imatge d'arxiu del Mercat Central de Reus | Ajuntament de Reus

 

Els Mercats de Reus estan immersos en un procés de reflexió i de canvi per trobar la manera de reimpulsar-se. S'està treballant en diferents vies, i una d'elles és la de la venda per Internet. Es tracta d'una iniciativa que no té calendari ni cap acord signat, però que algunes fonts apunten que podria posar-se en marxa a principis del 2020. Totes les opcions que hi ha sobre la taula contemplen que s'apliqui tant al Mercat Central com al del Carrilet.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Oferir producte fresc i de qualitat √©s la principal basa amb la qual es vol potenciar, quan s'implementi, la venda en l√≠nia dels Mercats de Reus. Aquesta nova l√≠nia de negoci ja es contemplava fa un any quan es van extreure les primeres conclusions de l'estudi encarregat a Mercats de Barcelona. Des de Reus Mobilitat, igual que des dels paradistes, per boca del seu president, Ildefons Vidal, mantenen que ¬ęs'est√† treballant, encara no hi ha res tancat¬Ľ.

 

Mercat del Carrilet de Reus | Miguel Cabrerizo

 

La venda per Internet es contempla als dos mercats

Des de l'Ajuntament es veu com una iniciativa que han de prendre les empreses que tenen parada al Mercat. Afegeixen, això sí, que des de l'Ajuntament se'ls acompanya durant aquest procés. Tal com s'ha reclamat sempre, no s'han d'entendre els mercats Central i del Carrilet com a dos elements homogenis, sinó com a dos col·lectius de micro i petites empreses.

 

√Čs per aix√≤ que es vol parlar amb totes i que cadascuna pugui acabar decidint quina postura pren al respecte. La venda per Internet √©s nom√©s una de les potes del projecte per a reimpulsar els Mercats de Reus. Sota el mateix paraigua s'hi contemplen altres l√≠nies d'actuaci√≥. Un cas seria la possible inclusi√≥ de la restauraci√≥ entre les parades buides, seguint el model d'altres mercats no nom√©s de Barcelona sin√≥ d'arreu.

 

Imatge d'arxiu del Mercat Central | Laia Riba

 

Els altres canvis dels Mercats de Reus

L'altra porta oberta és la del canvi d'horaris. De nou, requereix que hi hagi cert quòrum si s'aplica, i tant els paradistes que hi estan a favor com els que no ho veuen clar ho veuen com un canvi important. I en paral·lel encara hi ha un quart àmbit d'actuació: el nou del Mercat del Carrilet i la reforma del Mercat Central. En el primer cas l'Ajuntament està buscant un operador privat que exploti una part de l'equipament.

 

Segons s'ha plantejat fins ara, es contempla enderrocar el Mercat per tornar-lo a aixecar adequat a les necessitats actuals. Un projecte que requereix, segons el govern municipal sortint, la implicació d'una empresa privada, i que podria portar associats altres canvis al seu entorn. Pel que fa al Mercat Central, també hi ha la idea d'actuar-hi urbanísticament, però sense projecte concret en marxa.

 

Tot plegat, venda en l√≠nia, canvi de model, ampliaci√≥ d'horaris i reforma f√≠sica segueix treballant-se, i tots els actors implicats asseguren que ¬ęno hi ha res tancat¬Ľ. Entenen que s√≥n passos que cal fer si es volen revitalitzar els Mercats de Reus, per√≤ tamb√© mantenen que, aquests passos, s'han de fer i explicar quan siguin ferms, una situaci√≥ a la qual encara no s'ha arribat i on ara se suma el canvi de govern.

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Reus. √Čs gratis!