Imatge de la consellera Vergés, a Reus

Reducció d'aforaments i contacte social: Salut anuncia mesures especials per aturar els contagis a Reus

La consellera Alba Vergés ho ha explicat aquest migdia | Ara mateix, ja s'han fet 320 proves PCR a la capital del Baix Camp

Es temia: la consellera de Salut Alba Vergés acaba d’anunciar mesures especials a la ciutat de Reus per tal de fer front a situació actual de la pandèmia de la Covid-19. Aquestes resolucions, aprovades avui pel PROCICAT, prohibeixen ara mateix les reunions i trobades de més de deu persones, redueixen al 33 per cent l’aforament de les cerimònies i, pel que fa a la restauració, no es permet el consum a les barres i, en aquest cas, es redueixen els aforaments al 50 per cent.

En aquest sentit, la consellera també ha demanat a la ciutadania que es quedi a casa i que redueixi l’activitat social prescindible. «És important no anar als bars, als restaurants i a les terrasses si no és estrictament necessari», ha apuntat Vergés. A més, aquests establiments hauran de tenir «un paper on digui quin és el seu aforament màxim i, per tant, quin és el seu aforament limitat al 50%», a fi de facilitar les tasques de control i brindar seguretat i informació a la clientela. L'horari de tancament, d'altra banda, es manté a la una de la matinada, sense possibilitat d'acceptar nous clients a partir de la mitjanit.

Pel que fa a activitats culturals i esportives, Salut limita els aforaments al 50% i «sempre seguint aquells plans treballats, i treballats molt bé entre els diferents sectors, en l'àmbit del PROCICAT», ha explicat la consellera. «Creiem que és especialment important que es puguin seguir aquestes mesures, així ho hem demanat a l'Ajuntament, que està col·laborant i està fent tota la feina que cal», ha apuntat, i ha afegit que tot plegat «és un esforç que ha de valer la pena, que ens ha de portar cap a unes condicions millors que les que tenim avui».

Per la seva part, Montserrat Vilella, alcaldessa accidental de Reus, ha agraït el cribratge preventiu impulsat per part de Salut i ja ha anunciat la convocatòria del comitè d'emergències municipal per aquesta tarda. Ara mateix, a la capital del Baix Camp s'hi han fet 320 proves PCR, entre el CAP Sant Pere i l'Hospital Sant Joan.

L'Ajuntament tanca els parcs i reforça la desinfecció

El Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus ha analitzat les mesures anunciades per la consellera Vergés i ha anunciat diverses mesures complementàries en l'àmbit de la competència municipal, com ara el tancament de parcs municipals i zones d'esbarjo i el reforç de la desinfecció de la via pública. Alhora, s'ha fet seves les mesures anunciades per Salut, en tant que parteixen de l’anàlisi compartit de la situació epidemiològica a la ciutat; i d’una estratègia conjunta d’acció comunitària. Les mesures que s'han acordat són les següents:

  • Tancament dels parcs municipals.
  • Tancament de les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure
  • Tancament de les zones de jocs infantils.
  • Reforç de la desinfecció de la via pública en el conjunt de la ciutat, començant pels barris en els quals s’han iniciat els cribratges amb PCR.
  • Demanar a la ciutadania de Reus redueixi al màxim l’activitat social.
  • Prohibició de trobades i reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit privat com el públic.
  • Reduir un 33% els aforaments en les cerimònies i serveis religiosos
  • Reduir al 50% l’aforament dels establiments d’hosteleria, tant a l’interior com a l’exterior.
  • Eliminar els consums en barra, sempre s’han de realitzar a la taula i limitar els aforaments tant a l’interior com a l’exterior un 50%.
  • Limitació de l’aforament de les activitats culturals i esportives al 50%, d’acord als plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Comentaris
Joel de Reus
Sort que la Generalitat s'han fet càrrec de Reus i del desastre que va crear Dani Rubio que li va venir gran ser alcalde accidental. No va saber fer res més que augmentar la represió i les multes per a tots els ciutadans en lloc de protegirnos del virus. Partits de dretes camuflats de municipalistes que no saben fer res més que multar i espantar a la gent, no fan mai res constructiu.