Reus quadruplica les multes per consumir alcohol a la via pública

La Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 393 sancions entre els mesos de gener i juliol d'enguany
La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 393 sancions per consumir alcohol al carrer | TarragonaDigital.com

 

Entre els mesos de gener i juliol d’aquest any, la Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 393 actes per consumir alcohol al carrer, en compliment de l’ordenança municipal de civisme. Cal destacar que aquestes xifres es multipliquen per quatre amb les del passat 2017, en el qual es van aixecar un total de 101 sancions per la mateixa conducta.

La Guàrdia Urbana de Reus fa front al consum d’alcohol a la via pública

El cos de seguretat lluita contra els actes incívics, promou el respecte a la convivència i a més col·labora amb el sector de la restauració perquè es mantingui un bon nivell de qualitat de l’oci nocturn de Reus. Tots aquests punts motiven la Guàrdia Urbana per combatre el consum d’alcohol a la via pública.

Tanmateix, l’article 30 de l’Ordenança de Civisme «prohibeix el consum de begudes alcohòliques en llocs, vies, establiments o transports públics quan es pertorbi greument la tranquil·litat ciutadana».

Per altre costat, una de les línies d’actuació de la Guàrdia Urbana és finalitzar amb la pràctica de persones que consumeixen alcohol al carrer, sobretot els dies en què hi ha més moviment i activitat d’oci nocturn. Aquest acte incívic és, en molts casos, denunciat pels veïns de la zona, a causa dels sorolls i molèsties que es generen.

Campanyes per sensibilitzar sobre les conductes incíviques

L’Ajuntament treballa perquè els nivells de soroll, seguretat i civisme es mantinguin d’acord a un nivell adequat de convivència. Així doncs, la Guàrdia Urbana, amb la col·laboració dels locals d’oci nocturn del municipi, ha fet diverses campanyes per sensibilitzar a la gent que certes conductes poden causar molèsties als veïns de l’entorn i que el carrer no és un espai  per a la festa.

A més, s’organitzen reunions amb els propietaris dels locals que generen algun tipus de problema i se’ls informa sobre les mesures que han de prendre per tal d’evitar molèsties o qualsevol acte incívic.

La Guàrdia Urbana aixeca més de 1.200 sancions per actes incívics

El consum d’alcohol al carrer és l’acte incívic més denunciat per la Guàrdia Urbana durant aquest primer semestre. Les sancions imposades es troben dins del marc de la campanya inspectora que realitza el cos de seguretat per fer front a les actituds incíviques. D’altra banda, miccionar al carrer és el segon fet més denunciat, amb un total de 355 actes aixecades aquest any.

La Guàrdia Urbana, durant aquests set primers mesos, ha aixecat 1.217 actes per incomplir l’Ordenança de Civisme. S’ha de tenir en compte que durant tot l’any passar se’n van aixecar 922.

"ATENCIÓ: Afectats 400 passatgers a l'Aeroport de Reus" "Reus Promoció i Mas Carandell promocionen el comerç al barri del Carme"