Fragment del dibuix «Estudi per al quadre La batalla de Was-Ras», de Marià Fortuny

El Museu de Reus cedeix tres obres al Museu Thyssen de Màlaga

Formaran part de l’exposició «Fantasía árabe. Pintura orientalista en España (1860-1900)»

El Museu de Reus Salvador Vilaseca ha cedit temporalment tres obres al Museu Carmen Thyssen de Màlaga. Es tracta d’un dibuix de Marià Fortuny, «Estudi per al quadre La batalla de Was-ras»; l’aquarel·la «Núvia», de Josep Tapiró, i una espingarsa marroquí de la guerra d’Àfrica en la que va participar el general Prim. Les tres obres formaran part de l’exposició «Fantasía árabe. Pintura orientalista en España (1860-1900)».

La mostra s’inaugurarà el pròxim divendres 11 d’octubre i romandrà oberta fins al dia 1 de març de 2020. En aquesta es podran admirar una seixantena d’obres d’artistes que van destacar en la producció de dibuixos i pintures inspirats en escenes o temàtiques de l’Orient més pròxim a Europa, des del període romàntic vuitcentista fins al començament del segle XX. 

L’exposició, a banda dels reusencs Fortuny i Tapiró, compta amb produccions artístiques de pintors tan coneguts com Eugène Delacroix, Jean-Léon Gérôme, Henri Regnault i Jenaro Pérez Villaamil entre d’altres. La mostra, cocomissariada per Francesc Quílez, coordinador de col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya, i per Lourdes Moreno, directora artística de l'esmentat museu malagueny, vol mostrar als visitants la fascinació dels pintors espanyols i europeus per l’Orient des del començament del segle XIX, quan Andalusia esdevingué per als artistes romàntics un preludi exòtic d’un Orient pròxim, fins a la segona meitat de la centúria, quan la visió del Magrib es va tornar més moderna i realista però igualment apassionada.