Els Museus de Reus presenten noves eines digitals per arribar al públic

Els Museus de Reus presenten noves eines digitals per arribar al públic

Hi haurà una nova ruta sobre la memòria fotogràfica de la ciutat de Reus

Els Museus de Reus han presentat diverses eines digitals per tal d'arribar a la ciutadania en aquest moment complicat en què l'activitat cultural està restringida arran de la pandèmia de la Covid-19.

En aquest sentit s'ha presentat «Els secrets del Retaule de la Prioral», una digitalització que ha permès la reconstrucció de l'antic retaule major de Sant Pere, una obra d'entre els segles XVI i XVII, desmuntat durant la Guerra Civil i parcialment destruït pels bombardejos. Les restes es conserven al Museu i a la Prioral. Gràcies a la tecnologia, s'ha pogut reconstruir digitalment. El resultat és el treball de tres mesos de duració des de la captura i creació de l'escena completa com a imatge única. El posterior assemblatge i unió de la sèrie de les fotografies preses en diverses rotacions de 180º. 

L'eina quedarà integrada a la nova web del Museu de Reus i, en un futur, també estarà a la Sala del Retaule del Museu de Reus de la plaça Llibertat.

Una nova web

També s'ha presentat una nova web per adaptar-se als nous temps i oferir a la ciutadania una informació més detallada i actualitzada. Hi haurà noves seccions i més continguts donant importància a les col·leccions del Museu i ofereix als usuaris la possibilitat de descobrir a través de les fotografies moltes peces que fins ara només es podien veure al Museu.

Seguint aquesta línia d'actuació, en uns mesos es podrà consultar el catàleg de les fotografies del Centre de la Imatge des de casa. També hi ha informació dels equipaments que es gestionen des del museu o els serveis educatius, visites i tallers que s'ofereixen. També hi ha un apartat dedicat a exposicions, que és el que més s'ha modernitzat, i notícies o el blog del Museu que anirà publicant novetats per a la ciutadania. 

El Reus d'abans, al mòbil

Una nova ruta sobre la memòria fotogràfica de la ciutat de Reus. Aquesta és la proposta del Centre de la Imatge Mas Iglesias i el Museu de Reus perquè la ciutadania conegui el seu patrimoni i se sensibilitzi sobre la importància d'aquest llegat i de la seva conversació. En aquestes imatges apareix una ciutat desconeguda per a molts, amb edificis desapareguts o encara per construir, i places i carrers amb grans canvis a la seva fesonomia.

A través de les imatges es poden veure els canvis que ha experimentat la ciutat al llarg dels anys i es mostren un conjunt de fotografies que permeten aprofundir en el coneixement de la ciutat en l'època en la que van ser preses les imatges. Aquest itinerari està inclòs a l'aplicació gratuïta d'autoguies Izi.Travel, una plataforma de referència en el mercat turístic i, un cop descarregada l'audioguia, cal escriure «El reus d’abans al mòbil» al cercador. 

Reus, territori fotogràfic

El Centre de la Imatge Mas Iglesias treu al carrer una selecció de les fotografies dels autors més destacats, per mostrar-les a la ciutadania i per donar a conèixer la importància que tenen per a Reus. Aquesta és una iniciativa que neix amb la voluntat d'apropar la cultura a tothom.

Repartides per la ciutat, a través del mobiliari urbà, es pot gaudir d'una selecció de 42 imatges d'autors del segle XX i també contemporanis. De fet, és impossible de sintetitzar l’obra d’un fotògraf amb una sola imatge i, per això, s'han seleccionat de cada autor la més emblemàtica, la més coneguda, la que ha guanyat algun premi o la que ell més s’estima.

Fins al 22 de novembre, aquest recorregut permet veure les fotografies de manera natural i espontània, i respon a la voluntat del Museu de Reus de donar a conèixer les seves col·leccions a tots els ciutadans. A partir d'aquest divendres, a les xarxes socials de ReusCultura s'obrirà un concurs per tal que els ciutadans comparteixin imatges i interactuïn amb la mostra per guanyar diversos premis. 


Comentaris