Milers de musulmans a Reus diuen adéu al ramadà

5.000 membres de la comunitat musulmana s'han reunit a la mesquita As-sunnah per finalitzar el ramadà
Milers de persones han acomiadat el ramadà amb la festa del Id al-Fitr a Reus | Mezquita Reus

 

La comunitat musulmana de Reus ha posat fi a un mes de dejuni causat pel ramadà, avui dimarts 4 de juny. Els musulmans residents a Reus han celebrat el que es coneix com a Id al-Fitr, el darrer dia del dejuni del mes del ramadà i per tant el final d'aquesta festa. La comunitat musulmana de Reus s'ha aplegat a la mesquita As-sunnah, al polígon La Granja  per fer l'última oració del ramadà on l'Id al-Fitr representa un dels més importants d'aquest mes de dejuni.

 

Els musulmans de Reus finalitzen el ramadà

Avui és una data assenyalada per la comunitat musulmana, ja que es dóna per finalitzat el ramadà i per tant el dejuni diürn durant un mes. Segons l'organització unes 5.000 persones s'han dirigit aquest matí ben d'hora cap al polígon La Granja de Reus en direcció a la mesquita reusenca per dir adéu al ramadà. A les 7.30 hores del matí els musulmans de Reus tenien una cita per fer la darrera oració del ramadà, un acte que simbolitza la purificació després del dejuni.

 

L'Associació Cultural dels Musulmans de Reus i comarca ha organitzat el al-Fitr | Laia Solanellas

 

Milers de persones diuen adéu al ramadà

Segons marca la tradició per la festa del Id al-Fitr la comunitat musulmana es vesteix de festa, concretament els homes que són qui van a l'acte es vesteixen de blanc. Es realitza una donació econòmica i es porta a cap una pregària més llarga de l'habitual. Finalment l'acte de la fi del ramadà acaba amb un esmorzar conjunt on com és freqüent en la gastronomia musulmana, el plat estrella d'aquest esmorzar són els dolços.

 

Així ho han fet els milers de musulmans reusencs que donada la gran afluència de gent a la mesquita As-sunnah, han hagut de fer la pregària fora de la mesquita perquè no hi cabien tots dins.

 

Aquest gran esdeveniment se suma a la festa del 'iftah', que enguany es va celebrar al barri Fortuny i va aplegar unes 300 persones. L''iftah' és l'acte del trencament del dejuni que se celebra quan s'arriba a l'equador del ramadà i enguany la plaça de Gabriel Ferraté va acollir aquest acte on a banda de la comunitat musulmana també hi van participar polítics i representants d'entitats i col·lectius reusencs.