GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Nova Moixiganga de Reus s'estrena per la Festa Major de Sant Pere

La plaça de la Patacada de Reus acull la primera actuació de l'entitat amb acrobàcies humanes
La plaça de la Patacada acull la primera actuació de la Nova Moixiganga | Nova Moixiganga Reus

 

 

La Nova Moixiganga de Reus comença a ser una realitat: la setmana passada es va presentar oficialment a la ciutadania i avui, dimarts 18 de juny a les set de la tarda farà la seva primera actuació pública. Les acrobàcies físiques vinculades a l'antiga moixiganga que ja existia a Reus al segle XIX han tornat a la capital del Baix Camp. Els membres de l'entitat Circ Social són els encarregats de tornar a reproduir les estructures humanes i avui, s'estrenen en el marc de la Festa Major de Sant Pere.

 

 

 

 

La Nova Moixiganga s'estrena per Sant Pere

La plaça de la Patacada de Reus serà l'escenari de l'actuació d'estrena de la Nova Moixiganga. En aquesta ocasió, i per completar l'estrena oficial, els membres de la Nova Moixiganga de Reus compten amb la indumentària creada per l'establiment El Barato, uns vestits que s'han ideat especialment per al nou grup i a partir de referències de l'antiga moixiganga reusenca del segle XIX.

 

Els joves del Circ Social van presentar les seves acrobàcies a finals de maig  | Carrutxa

 

El passat 29 de maig Circ Social ja va presentar aquesta nova entitat al local de la Colla Castellera dels Xiquets de Reus on una vintena de persones van poder observar un primer tast de les estructures humanes.

 

Acrobàcies humanes com a mètode inclusiu

Les acrobàcies humanes amb formes ben diverses es poden apreciar avui de la mà dels membres del Circ Social, una entitat formada per joves amb risc social que amb l'educació a través del circ posen en marxa un vessant inclusiu, i en aquesta ocasió ho fan mitjançant la Nova Moixiganga de Reus.

 

La nova Moixiganga de Reus va exhibir les seves figures al local dels Xiquets de Reus | Cedida

 

Sobre aquesta mateixa línia cohesionadora i enriquidora de la festa s'ha incidit també en comparar algunes de les figures de la moixiganga amb els exercicis acrobàtics del Marroc, per aquest motiu les acrobàcies tenen trets característics de les que es realitzen tradicionalment al Marroc. 

 

La Moixiganga vol ser un element del seguici

L'entitat té com a objectiu formar part del seguici de la festa major de Reus i esdevenir un element més del seguici festiu. La Nova Moixiganga de Reus va néixer de casualitat quan l'historiador Anton Veciana va acudir a un assaig de Circ Social per una col·laboració amb una obra de teatre i va veure que les figures que assajaven els membres de l'entitat social s'assemblaven a les moixigangues.