ENQUESTA

VOTA: Creus que Pedro S谩nchez podr脿 ser investit president?

La Nova Moixiganga de Reus s'estrena per la Festa Major de Sant Pere

La pla莽a de la Patacada de Reus acull la primera actuaci贸 de l'entitat amb acrob脿cies humanes
La pla莽a de la Patacada acull la primera actuaci贸 de la Nova Moixiganga | Nova Moixiganga Reus

 

 

La Nova Moixiganga de Reus comen莽a a ser una realitat: la setmana passada es va presentar oficialment a la ciutadania i avui, dimarts 18 de juny a les set de la tarda far脿 la seva primera actuaci贸 p煤blica. Les acrob脿cies f铆siques vinculades a l'antiga moixiganga que ja existia a Reus al segle XIX han tornat a la capital del Baix Camp. Els membres de l'entitat Circ Social s贸n els encarregats de tornar a reproduir les estructures humanes i avui, s'estrenen en el marc de la Festa Major de Sant Pere.

 

 

 

 

La Nova Moixiganga s'estrena per Sant Pere

La pla莽a de la Patacada de Reus ser脿 l'escenari de l'actuaci贸 d'estrena de la Nova Moixiganga. En aquesta ocasi贸, i per completar l'estrena oficial, els membres de la Nova Moixiganga de Reus compten amb la indument脿ria creada per l'establiment El Barato, uns vestits que s'han ideat especialment per al nou grup i a partir de refer猫ncies de l'antiga moixiganga reusenca del segle XIX.

 

Els joves del Circ Social van presentar les seves acrob脿cies a finals de maig  | Carrutxa

 

El passat 29 de maig Circ Social ja va presentar aquesta nova entitat al local de la Colla Castellera dels Xiquets de Reus on una vintena de persones van poder observar un primer tast de les estructures humanes.

 

Acrob脿cies humanes com a m猫tode inclusiu

Les acrob脿cies humanes amb formes ben diverses es poden apreciar avui de la m脿 dels membres del Circ Social, una entitat formada per joves amb risc social que amb l'educaci贸 a trav茅s del circ posen en marxa un vessant inclusiu, i en aquesta ocasi贸 ho fan mitjan莽ant la Nova Moixiganga de Reus.

 

La nova Moixiganga de Reus va exhibir les seves figures al local dels Xiquets de Reus | Cedida

 

Sobre aquesta mateixa l铆nia cohesionadora i enriquidora de la festa s'ha incidit tamb茅 en comparar algunes de les figures de la moixiganga amb els exercicis acrob脿tics del Marroc, per aquest motiu les acrob脿cies tenen trets caracter铆stics de les que es realitzen tradicionalment al Marroc. 

 

La Moixiganga vol ser un element del seguici

L'entitat t茅 com a objectiu formar part del seguici de la festa major de Reus i esdevenir un element m茅s del seguici festiu. La Nova Moixiganga de Reus va n茅ixer de casualitat quan l'historiador Anton Veciana va acudir a un assaig de Circ Social per una col路laboraci贸 amb una obra de teatre i va veure que les figures que assajaven els membres de l'entitat social s'assemblaven a les moixigangues.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Reus. 脡s gratis!

Comentaris