INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Les obres a l'estació d'autobusos de Reus començaran «passada la Diada»

El departament de Territori apunta que s'acabaran «durant la tardor» | Han d'implicar una rentada de cara a l'equipament
Les obres a l'estació d'autobusos de Reus haurien de començar «després de la Diada» | Jordi Olària Gras

 

Les obres que la Generalitat de Catalunya té pendents i adjudicades a l'estació d'autobusos de Reus començaran «passada la Diada» segons fonts del departament de Territori i Sostenibilitat apunten a TarragonaDigital. Es tracta d'una actuació de manteniment i adequació principalment de les marquesines que algunes fonts coneixedores del projecte qualifiquen «de xapa i pintura» per posar la instal·lació al dia.

 

La primera data prevista per l'inici de les obres era finals del 2018, i s'han anat endarrerint fins ara, quan sembla que torna a ser imminent la seva posada en marxa. L'equipament és titularitat de la Generalitat de Catalunya i forma part d'un paquet de tretze estacions catalanes on s'actuarà consecutivament. Avui mateix han començat les tasques previstes a Valls, i a la regió encara s'actuarà a l'estació de Tarragona.

 

La marquesina de l'estació d'autobusos, reparada | Jordi Olària Gras

 

Canvis importants a la zona de l'estació

Aquest juliol passat, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, apuntava que començarien abans de l'agost, tot i que no s'hi ha arribat a actuar. El que sí que es va fer va ser una primera intervenció a meitats de juny, després que al febrer s'haguessin desprès parts de les marquesines. Una vegada arreglades, serà ara quan s'hi executi el projecte previst.

 

Des de Territori s'augura que les obres «acabaran durant la tardor», tot i que no haurien de ser les últimes que es veiessin a la zona durant els pròxims anys. L'entorn de l'estació d'autobusos ha de canviar de fesomia. Si es compleixen les promeses electorals dels partits locals de govern, el Mercat del Carrilet ha d'anar a terra per tornar-se a aixecar i, a la mateixa zona, s'ha de construir un bloc de pisos.

 

Imatge de l'estació d'autobusos, on els pròxims dies haurien de començar les obres | Jordi Olària Gras

 

A més dels habitatges, una planta de l'edificació hauria d'acollir un alberg de la Generalitat de Catalunya. Tot plegat emmarcat, alhora, en la construcció d'un bulevard especialment pensat per als vianants i que connecti l'estació d'autobusos amb el Carrilet per acabar d'establir una connexió a un sol nivell des d'aquesta zona fins al centre i, en paral·lel, allargar-la fins a l'estació de trens a través del carrer Ample.

Més notícies de la categoria Reus