Les obres del polilleuger de l'escola Cèlia Artiga de Reus finalitzaran en dues setmanes

El nou equipament tindrà una superfície de 2.245 metres quadrats amb una pista esportiva apta per la pràctica de futbol sala, patinatge i hoquei patins
Està previst que les obres finalitzin en dues setmanes | Adrià Morte

El polilleuger de l’escola Cèlia Artiga de Reus està a punt de veure la llum. Les tasques de construcció del nou equipament esportiu de la capital del Baix Camp finalitzaran ben aviat. Concretament, i segons fonts municipals, l’espai estarà enllestit en dues setmanes. D’aquesta manera, l’actuació complirà el calendari previst després que la constructora encarregada de l’obra, Voracys SL, hagués de demanar una pròrroga per les ventades del passat mes de novembre, que van malmetre la infraestructura.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Cal recordar que la construcció del polilleuger de l’Escola Cèlia Artiga, així com el que es construirà a l’annex de l’Escola Joan Rebull, té el seu origen en el gruix del romanent de la liquidació dels comptes municipals del 2017, fruit d’un acord del govern municipal d’aleshores amb el PSC. En aquest cas, el polilleuger del Cèlia Artiga ha tingut un pressupost d’adjudicació d’1.198.465,69 euros.

El nou equipament tindrà una superfície de 2.245 metres quadrats amb una pista esportiva de 22x44 metres, apta per a la pràctica de les modalitats esportives de sala, inclosos el patinatge i l’hoquei patins. A més, comptarà amb un aforament de 160 places de grada en un dels costats del recinte esportiu i la façana serà de color lila. 

L'equipament serà apta per a la pràctica de les modalitats esportives de sala, inclosos el patinatge i l'hoquei patins | Adrià Morte

 

Segueixen els treballs del polilleuger de l’escola Joan Rebull

Paral·lelament, també es duen a terme les tasques de construcció del polilleuger de l’escola Joan Rebull, situat al barri Niloga. Reus Esport i Lleure SA va adjudicar a Construccions Jaén Vallés SL el contracte per a la construcció de l’equipament per un import d’1.210.321,99 euros. Les obres continuen el seu curs i la previsió és que el polilleuger entri en funcionament a l’inici del curs 2020-2021.

Aquest equipament tindrà una superfície de 2.565 metres quadrats amb una pista poliesportiva de 22x44 metres, que també serà apta per a la pràctica de les modalitats esportives de sala, inclosos el patinatge i l’hoquei patins. En aquest cas, la façana serà de color groc.

Imatge virtual del futur polilleuger de l'escola Joan Rebull de Reus | Cedida

 

Reus disposarà en total de quatre polilleugers

Reus comptarà amb quatre polilleugers quan entrin en funcionament els dos que actualment s’estan construint. A banda del Cèlia Artiga i Joan Rebull, la capital del Baix Camp compta amb el polilleuger Alberich i Casas i el Ciutat de Reus, gestionats per Reus Esport i Lleure. Els equipaments tenen com a objectiu respondre les necessitats escolars, tant pel que fa a les activitats docents d’educació física com a les activitats extraescolars esportives. 

L’ús social dels nous polilleugers seguirà la línia dels que ja existeixen, amb una distribució de tres franges horàries: horari escolar (per activitats docents pròpia del centre escolar o, puntualment, de centres escolars propers), horari extraescolar (de dilluns a divendres al migdia i en horari correlatiu a l’escola a la tarda, també per a competicions escolars els dissabtes al matí» i un horari social d’ús esportiu per a projectes i programes municipals, entitats esportives, veïnals i activitats d’esport per a tothom (de dilluns a diumenge).

Imatges virtual del futur pavelló del Molinet | Ajuntament de Reus

El pavelló del Molinet i la piscina municipal coberta, les futures inversions en matèria esportiva de l’Ajuntament de Reus

El pavelló del Molinet i la piscina municipal coberta són les futures inversions, i equipaments estrella, del govern municipal de Reus en aquest mandat. El primer projecte es troba en un moment d’impàs després que cap empresa s'hagi interessat per redactar el projecte executiu, pas previ per poder-lo construir. Està previst que l’equipament compta amb 2.719 metres quadrats de pista poliesportiva que es puguin utilitzar com una de sola, o com dues de petites i accés directe a l’Institut Roseta Mauri.

Segons fonts municipals, en els propers dies es tornarà a publicar al perfil del contractant una nova oferta de licitació del projecte després de revisar el plec de condicions.  La redacció compta amb un pressupost de 65.340 euros i també forma part del pacte que es va produir l’any 2018 entre el govern d’aleshores i el PSC.

El calendari, ara quedaria configurat de la següent manera: a meitats de febrer es tornarà a licitar la redacció del projecte executiu. Si els terminis de presentació d'ofertes es mantenen igual, podrien passar dos mesos fins que quedi adjudicat a una empresa —el mateix període que ha passat ara fins a declarar-se deserta—, i aleshores, de nou mantenint els terminis actuals, cinc mesos més perquè l'empresa redacti el projecte executiu. A la tardor podrien licitar-se les obres de construcció de l'equipament que, segons es va anunciar, comptaran amb un pressupost de 3,3 milions d'euros.

El projecte de la nova piscina municipal coberta preveu una pista d'atletisme al terrat | Ajuntament de Reus

Per una altra banda, el projecte de la piscina municipal coberta, que s'ubicarà al costat del Pavelló Olímpic Municipal, es troba en un període de consultes preliminars. Aquest és un mecanisme que preveu la llei de contractes de servei públic per sondejar el mercat sobre determinades qüestions i recollir propostes i en cap cas atorga avantatges, dret exclusiu o preferència als seus participants respecte de l’adjudicació que es pugui celebrar amb posterioritat en l’àmbit objecte del contracte.

Un cop es tanqui aquest període de consultes, s'iniciarà el procés de licitació i es farà el corresponent plec de clàusules. Segons va indicar el batlle Carles Pellicer la previsió és que el complex esportiu estigui enllestit abans d’acabar l’any 2023.

Concretament, el futur recinte esportiu municipal es compondrà dels següents espais: piscina principal de 30 per 10 metres, piscina infantil, zona termal, sala de fitness, sala principal d’activitats dirigides, sala de gimnàstiques dolces, sala de cycling indoor, sala magna i una pista d’atletisme al terrat. A més, l'espai també comptarà amb la centralització de les oficines dels serveis municipals de Reus Esport i Lleure i una pista de bàsquet a l’exterior.

"❗ATENCIÓ: Conflicte obert al Mercat Central de Reus" "🏋 El Pavelló Olímpic de Reus amplia les seves instal·lacions"